Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Bylinky si nahrubo nakrájíme a přidáme vařené fazole (můžou být i z konzervy) najemno nasekaný česnek, olivový olej, rajčata pokrájená na čtvrtinky, najemno nasekanou červenou cibuli, citronovou šťávu, pepř, sůl a nakonec nahrubo pokrájenou cibulovou nať. Necháme odstát, aby se chutě spojily.
Steaky mečouna osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Grilujeme asi 2 minuty z každé strany, poté přendáme do chladnější zóny a necháme dopéct. Ryba by měla zůstat středně propečená.
Mezitím si připravíme zkaramelizovaný citron. Půlku citronu rozřízlou částí otiskneme do třtinového cukru a dáme na teplejší část grilu. Neustále kontrolujeme, aby se karamel nespálil. Na grilu opečeme i plátky bagety.
Hotovou rybu sundáme z grilu, přiklopíme alobalem a necháme odpočinout.
Podáváme na talíři, kam první umístíme salát, poté steak z mečouna, zkaramelizovaný citron, opečenou bagetu, zakápneme olivovým olejem a dle potřeby ještě opepříme.