Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V menším hrnci rozpustíme 70 g másla, přidáme bílou část lahůdkové cibulky nakrájené nadrobno a restujeme. Přidáme mouku, promícháme a orestujeme. Přilijeme víno, smetanu, mléko, metličkou důkladně promícháme, opepříme a osolíme. Omáčku vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 15 minut. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku a nakonec dochutíme šťávou z poloviny citronu.
Z fenyklu odřízneme nať a odložíme na zdobení. Odstraníme vnější listy a rozkrojíme na menší části. Mrkev očistíme a necháme asi 5 cm dlouhou nať. Očištěnou zeleninu omyjeme a uvaříme v osolené vroucí vodě do poloměkka. Na rozpálenou pánev dáme trochu olivového oleje. Z omytého a osušeného lososa odstraníme šupiny, osolíme a opepříme. Opékáme nejprve kůží dolů, dokud není křupavá, poté otočíme a přidáme předvařenou zeleninu. Podle potřeby přilijeme trochu olivového oleje a chvíli restujeme. Ochutíme šťávou z druhé poloviny citronu. Na závěr přidáme zbylé máslo a necháme rozpustit.
Na talíř servírujeme orestovanou zeleninu, na ni položíme porci lososa, přelijeme omáčkou s petrželkou a ozdobíme fenyklovou natí natrhanou na menší kousky.