Kuchyně
Zdravá
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Začátečník
Grilovací sezóna netrvá věčně, a tak je třeba ji využít naplno! Pusťte se do toho například s krůtím masem, šéfkuchařem Marcelem Ihnačákem a jeho pomocnicí, kterou si tentokrát ke grilu pozval. Kromě filetů z krůtího masa obalených ve slanině připravíte i grilovaná rajčata plněná kozím sýrem, parmazánem a olivami. Podávejte nejlépe s lehkým salátem a opečeným chlebem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 361 kJ / 564 kcal
Bílkoviny
59,40 g
Tuky
34,40 g
Vláknina
2,00 g
Sůl
3,10 g
Sacharidy
7,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Rajčata překrojíme na poloviny, dužinu vydlabeme a přendáme do mísy. Šťávu scedíme, dužinu rajčat osolíme, opepříme, polijeme olejem, přidáme natrhané olivy, nasekanou petrželovou nať a nastrouhaný parmazán. Připravenou směsí naplníme rajčata, posypeme kozím sýrem, ochutíme solí, pepřem a grilujeme, dokud se sýr mírně nerozteče. Po ugrilovaní stáhneme slupku z rajčat.
02.Krůtí maso očistíme, ochutíme solí, pepřem a posypeme nadrobno nasekaným rozmarýnem. Obalíme plátky slaniny a grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 8 minut. Po ugrilovaní maso pokapeme šťávou z poloviny citronu, olejem a přikryjeme alobalem.
03.Grilované maso nakrájíme na menší kousky a podáváme s plněnými rajčaty a rukolovým salátem ochuceným šťávou z poloviny citronu a olejem.
04.Grilovaná kuřecí křídla podáváme s petrželovým pestem, opečenou ciabattou a listovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT