Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Grilované krůtí filety se slaninou a rajčaty plněnými kozím sýrem

Grilovací sezóna netrvá věčně, a tak je třeba ji využít naplno! Pusťte se do toho například s krůtím masem, šéfkuchařem Marcelem Ihnačákem a jeho pomocnicí, kterou si tentokrát ke grilu pozval. Kromě filetů z krůtího masa obalených ve slanině připravíte i grilovaná rajčata plněná kozím sýrem, parmazánem a olivami. Podávejte nejlépe s lehkým salátem a opečeným chlebem.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × rajče
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × hrst černé olivy bez pecek Baresa
  • 1 × hrst zelené olivy bez pecek Baresa
  • čerstvá listová petržel
  • 120 g kozí sýr Pilos
  • 800 g vnitřní krůtí filety
  • čerstvý rozmarýn
  • 150 g oravská slanina (plátky) Pikok
  • 1 × citron (šťáva)
  • 1 × hrst rukola

POSTUP

Rajčata překrojíme na poloviny, dužinu vydlabeme a přendáme do mísy. Šťávu scedíme, dužinu rajčat osolíme, opepříme, polijeme olejem, přidáme natrhané olivy, nasekanou petrželovou nať a nastrouhaný parmazán. Připravenou směsí naplníme rajčata, posypeme kozím sýrem, ochutíme solí, pepřem a grilujeme, dokud se sýr mírně nerozteče. Po ugrilovaní stáhneme slupku z rajčat.

Krůtí maso očistíme, ochutíme solí, pepřem a posypeme nadrobno nasekaným rozmarýnem. Obalíme plátky slaniny a grilujeme na rozpáleném grilu přibližně 8 minut. Po ugrilovaní maso pokapeme šťávou z poloviny citronu, olejem a přikryjeme alobalem.

Grilované maso nakrájíme na menší kousky a podáváme s plněnými rajčaty a rukolovým salátem ochuceným šťávou z poloviny citronu a olejem.

Servírování:

Grilovaná kuřecí křídla podáváme s petrželovým pestem, opečenou ciabattou a listovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.