Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očistěnou panenku překrojíme napůl. Do středu tenkým nožem vytvoříme otvor, do kterého střídavě vkládáme sýr nakrájený na hranolky, rozmarýn zbavený dřevnatého stonku a ořechy. Stejně připravíme i druhou polovinu panenky. Potom maso osolíme, opepříme, pokapeme olejem a grilujeme na rozehřátém roštu potřeném olejem ze všech stran do zlatohněda. Hotovou ji přendáme na talíř, pokapeme olejem a citronovou šťávou, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočnout.
Lilek nakrájíme na hrubší kolečka, které důkladně osolíme a necháme vypotit (sůl vytáhne z lilku hořkost). Po přibližně 10 minutách je osušíme, opepříme, pokapeme olejem a položíme na gril. Když jsou z jedné strany opečené, otočíme je a na vrch položíme na plátky nakrájená rajčata ochucená solí a pepřem, nadrobno nakrájené olivy a nastrouhaný sýr. Na závěr ještě posypeme oreganem, přendáme na talíř, pokapeme olejem a přikryjeme alobalem.
Panenku servírujeme nakrájenou na plátky. Jako přílohu podáváme grilovaný lilek s míchaným salátem. Jídlo ještě dozdobíme nasekanou lahůdkovou cibulkou.