Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Grilovaná krkovice s parmazánem a okurkovým salátem s limetkami

Grilování není jen o samotném jídle, ale také o lidech, kteří se kolem grilu sejdou. Proto si tentokrát šéfkuchař Marcel Ihnačák pozval hosta, se kterým se pustil do přípravy výborné grilované krkovice. A protože toho dva páry rukou zvládnou víc než jeden, zjistíte v tomto videu kromě několika triků na ochucení a naklepání krkovičky i to, jak jednoduše připravit bramborovou přílohu v alobalu, ale hlavně příjemně sladkou cibulovou omáčku. Do té patří kromě samotné cibule také česnek a borůvkový džem. To vše pak stačí podávat na lehkém salátku s polníčkem a cherry rajčaty a můžete si být jisti, že žádný talíř nezůstane prázdný.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krkovice:

  • 3 × stroužek česnek
  • 700 g vepřová krkovice Řezníkova čerstvá porce - plátky
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 2 × lžíce kremžská hořčice Kania
  • olivový olej Primadonna

Okurkový salát:

  • 1 × okurka
  • 1 × svazek ředkvičky
  • 2 × lahůdková cibulka
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 1 × hrst čerstvá máta
  • 1 × limetka (šťáva)

Servírování:

  • 1 × hrst parmazán Parmigiano Reggiano Italiamo (hoblinky)

POSTUP

Stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Krkovičku osolíme, opepříme, potřeme česnekem a posypeme nasekaným rozmarýnem z obou stran. Maso necháme marinovat ideálně přes noc. 

Očištěnou okurku bez dužiny, ředkvičky a lahůdkovou cibulku nakrájíme na tenké proužky. Z pálivé papričky odstraníme semínka a nakrájíme nadrobno. Bazalku a mátu překrojíme. 

V míse smícháme zeleninu, pokapeme olejem, ochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou a důkladně promícháme.

Krkovičku opečeme v rozpáleném grilu z obou stran dozlatova. 

Grilovanou krkovičku servírujeme se zeleninovým salátem a na závěr posypeme hoblinkami sýra.  

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.