Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z omytého a osušeného kuřete vykrojíme prsa. Odřízneme obě stehna a odstraníme z nich kůži. Stehna vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Z kostí, ořezů a kůží připravíme kuřecí vývar. Kuřecí prsa z obou stran osolíme a opepříme. Opečeme je v rozpálené pánvi na troše oleje nejdříve kůží dolů dozlatova. Poté je otočíme, přidáme lístky rozmarýnu a další 2-3 minuty restujeme. Kuřecí prsa přendáme do zapékací mísy, přelejeme výpekem a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 10-15 minut. Po upečení je nakrájíme na tenčí plátky.
Fusilli uvaříme ve vroucí osolené vodě (asi 10 minut). Mezitím připravíme ragú z kuřecího masa. V rozpálené pánvi na troše oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na kousky nakrájená kuřecí stehna, osolíme a opepříme. Podlejeme vínem a počkáme, dokud se neodpaří alkohol (můžeme i flambovat). Podlejeme vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme asi 5 minut. Poté podlejeme smetanou, přidáme scezenou kukuřici, pórek nakrájený na tenké proužky a necháme přejít varem. Přidáme scezené těstoviny a promícháme. Nakonec přidáme nasekanou bazalku a promícháme.
Do hlubokého talíře naservírujeme porci těstovin s kuřecím ragú. Na ně položíme kuřecí prsa nakrájená na tenčí plátky a posypeme nastrouhaným sýrem Grana Padano. Ozdobíme lístky čerstvé bazalky.