Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Fusilli s kuřecím masem a rajčatovým pestem

Inspirujte se Kuchyní Lidlu a připravte si fusilli s kuřecím masem a rajčatovým pestem podle Romana Pauluse a uvařte si polévku s lososem. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Rajčatové pesto

  • 1 stroužek česneku
  • 100 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • 2 polév. lž. strouhaného sýru grana padano Lovilio + na ozdobu
  • 30 g vlašských ořechů Alesto
  • 50 g čerstvé bazalky
  • 50 ml extra panenského olivového oleje Primadonna

Těstoviny

  • sůl s jódem Castello
  • 400 g fusilli Combino
  • 400 g kuřecích prsních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 cuketa
  • 100 ml suchého bílého vína Soave
  • 8 cherry rajčat
  • čerstvá bazalka
  • struhadlo
  • mixér

POSTUP

Do vroucí osolené vody vložíme těstoviny a vaříme asi 10 minut ne úplně doměkka, protože se poté ještě dovaří v omáčce.

Rajčatové pesto

Česnek nakrájíme na plátky, vložíme do mixéru, přidáme sušená rajčata, nastrouhaný sýr grana padano, nasekané nebo mleté vlašské ořechy a nakrájenou bazalku a rozmixujeme. Přilijeme trochu olivového oleje a opět rozmixujeme. V případě potřeby ještě naředíme olivovým olejem.

Tip: Více o pestech se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Těstoviny

Do rozehřáté pánve nalijeme trochu olivového oleje, orestujeme kuřecí prsa nakrájená na kostky, osolíme, opepříme, přidáme cuketu nakrájenou na nudličky, podlijeme vínem a necháme krátce provařit. Přidáme uvařené těstoviny a trochu vody z vaření těstovin, vmícháme asi 8 lžic rajčatového pesta, cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny a nakrájenou bazalku a dobře promícháme.

Servírování

Těstoviny podáváme v hlubším talíři, posypeme strouhaným sýrem grana padano, opepříme a ozdobíme snítkou bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU