Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Francouzské brambory s mletým masem

Tip na dnešní oběd – jednoduché francouzské brambory s mletým masem, maďarskou klobásou a čerstvým tymiánem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g mletého masa mix Řezníkova čerstvá porce
  • 1 kg brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • 150 g kyselých okurek Freshona
  • 2 × cibule
  • 150 g maďarské klobásy
  • 4 × bio vejce „M“
  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • zapékací mísa
  • škrabka
  • metlička

POSTUP

Očistěné brambory nakrájíme na tenké plátky, půlku rozložíme na dno zapékací mísy, osolíme a opepříme. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým tymiánem a rovnoměrně rozprostřeme na brambory. Přidáme vrstvu okurek nakrájených na tenko, cibuli na proužky, klobásy na kolečka a na závěr vrstvu zbylých brambor. Nakonec všechno zalijeme směsí z vajíček, smetany, soli a pepře. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 1 – 1,5 hodiny.

Servírování:

Francouzské brambory podáváme posypané lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.