Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod. 30 min.

Fazolový guláš cassoulet

Fazolový guláš cassoulet je skvělý pokrm z jednoho hrnce. Recept Marcela Ihnačáka.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 kg vepřové plece bez kosti vcelku Řezníkova čerstvá porce
  • 1 polév. lž. vepřového masti Pikok
  • 1 cibule
  • 3 bobkové listy Mikado
  • nové koření Mikado
  • 3 mrkve s natí
  • 3 stopky řapíkatého celeru
  • 200 g uherské klobásy Pikok
  • 4 stroužky česneku
  • sůl s jódem Castello
  • mleté černý pepř Mikado
  • čerstvý rozmarýn
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 500 g rajčatového protlaku Freshona
  • horký vepřový vývar nebo voda podle potřeby
  • 250 g bílých fazolí
  • listová petržel
  • 3 žemle
  • hluboký hrnec

POSTUP

V hrnci s rozpuštěným vepřovým sádlem orestujeme cibuli nákrajenou nadrobno a ochutíme bobkovými listy a novým kořením. K základu postupně přidáváme – mrkve, řapíkatý celer a klobásu nakrájené na menší kousky a česnek nakrájený nadrobno. Maso nakrájíme na kostky, necháme orestovat se základem, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekaný rozmarýn. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme vínem a chvíli necháme vařit, aby se odpařil alkohol. Přidáme rajčatový protlak, promícháme, podle potřeby přilijeme horkou vodu, přidáme fazole, které jsme předtím uvařili dopoloměkka, a vaříme pod pokličkou do změknutí masa.

Těsně před dokončením překrojíme žemle na poloviny a opečeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje z obou stran dokřupava.

Servírování:

Fazolový guláš cassoulet podáváme v hlubším talíři s opečenou žemlí a posypaný nasekanou listovou petrželí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU