Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci s rozpuštěným vepřovým sádlem orestujeme cibuli nákrajenou nadrobno a ochutíme bobkovými listy a novým kořením. K základu postupně přidáváme – mrkve, řapíkatý celer a klobásu nakrájené na menší kousky a česnek nakrájený nadrobno. Maso nakrájíme na kostky, necháme orestovat se základem, osolíme, opepříme a přidáme najemno nasekaný rozmarýn. Jakmile se maso zatáhne, podlijeme vínem a chvíli necháme vařit, aby se odpařil alkohol. Přidáme rajčatový protlak, promícháme, podle potřeby přilijeme horkou vodu, přidáme fazole, které jsme předtím uvařili dopoloměkka, a vaříme pod pokličkou do změknutí masa.
Těsně před dokončením překrojíme žemle na poloviny a opečeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje z obou stran dokřupava.
Fazolový guláš cassoulet podáváme v hlubším talíři s opečenou žemlí a posypaný nasekanou listovou petrželí.