Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zralou dýni rozkrájíme na čtvrtky a vydlabeme. Dáme na alobalem vyložený pekáč, osolíme, opepříme a pokapeme rostlinným olejem. Pečeme 35 - 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Mezitím ve větší míse smícháme hladkou a hrubou mouku, přidáme lžíci rostlinného oleje a 2 vejce a důkladně promícháme. Jakmile se suroviny spojí, přendáme těsto na pracovní plochu a vypracujeme rukama. Dobře propracované těsto zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice asi na 30 minut odpočinout.
V rozpáleném kastrolu rozpustíme kousek másla a krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Pomocí lžíce vydlabeme z pečené dýně dužinu, přidáme k orestované cibuli a dusíme na mírném plameni asi 5 minut, aby se z dýně vypařila voda, ochutíme podle potřeby.
Těsto vyválíme na pomoučněné pracovní ploše a vykrojíme kolečka (o průměru cca 6 cm). Pomocí potravinářského štětce potřeme okraj kolečka rozšlehaným vejcem, doprostřed dáme malou lžičku dýňové náplně, přehneme na polovinu, prsty spojíme okraje a stočíme do tvaru tortelinky. Hotové tortelinky vaříme v osolené vroucí vodě 3-4 minuty, až vyplavou na povrch.
Větší část svazku pažitky nakrájíme najemno, zbytek na větší kousky, které dáme stranou na ozdobu. Cherry rajčata překrojíme na poloviny. Do rozehřáté pánve dáme trochu vařicí vody z těstovin (asi 10 lžic) a kousek másla. Když se máslo rozpustí, přidáme uvařené tortelinky přímo z vařicí vody. Opepříme, přidáme najemno nakrájenou pažitku, na poloviny nakrájená cherry rajčata a všechno důkladně promícháme.
Na hluboký talíř dáme tortelinky s cherry rajčátky a máslovou omáčkou. Posypeme většími kousky pažitky a nastrouhaným sýrem ementál.