Dýňové tortelinky s pažitkovým máslem a sýrem ementál

play Přehrát video recept
Dýňové tortelinky s pažitkovým máslem a sýrem ementál
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 59×
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si domácí tortelinky s dýňovou náplná podávané s pažitkovým máslem a sýrem ementál. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × dýně hokkaido
  • 125 g hladké mouky Castello
  • 125 g hrubé mouky Castello
  • 3 × vejce "M"
  • 0,5 × malé cibule
  • 40 g másla Pilos
  • 12 ks cherry rajčat
  • sýr ementál Milbona na posypání
  • sůl
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • svazek čerstvé pažitky
  • rostlinný olej Promienna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 276 kJ / 544 kcal

Bílkoviny

21,20 g

Tuky

24,30 g

Vláknina

9,10 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

66,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Náplň a nudlové těsto

01.Zralou dýni rozkrájíme na čtvrtky a vydlabeme. Dáme na alobalem vyložený pekáč, osolíme, opepříme a pokapeme rostlinným olejem. Pečeme 35 - 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

02.Mezitím ve větší míse smícháme hladkou a hrubou mouku, přidáme lžíci rostlinného oleje a 2 vejce a důkladně promícháme. Jakmile se suroviny spojí, přendáme těsto na pracovní plochu a vypracujeme rukama. Dobře propracované těsto zabalíme do potravinové fólie a vložíme do lednice asi na 30 minut odpočinout.

03.V rozpáleném kastrolu rozpustíme kousek másla a krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Pomocí lžíce vydlabeme z pečené dýně dužinu, přidáme k orestované cibuli a dusíme na mírném plameni asi 5 minut, aby se z dýně vypařila voda, ochutíme podle potřeby.

Tortelinky

04.Těsto vyválíme na pomoučněné pracovní ploše a vykrojíme kolečka (o průměru cca 6 cm). Pomocí potravinářského štětce potřeme okraj kolečka rozšlehaným vejcem, doprostřed dáme malou lžičku dýňové náplně, přehneme na polovinu, prsty spojíme okraje a stočíme do tvaru tortelinky. Hotové tortelinky vaříme v osolené vroucí vodě 3-4 minuty, až vyplavou na povrch.

Máslová omáčka

05.Větší část svazku pažitky nakrájíme najemno, zbytek na větší kousky, které dáme stranou na ozdobu. Cherry rajčata překrojíme na poloviny. Do rozehřáté pánve dáme trochu vařicí vody z těstovin (asi 10 lžic) a kousek másla. Když se máslo rozpustí, přidáme uvařené tortelinky přímo z vařicí vody. Opepříme, přidáme najemno nakrájenou pažitku, na poloviny nakrájená cherry rajčata a všechno důkladně promícháme.

Servírování

06.Na hluboký talíř dáme tortelinky s cherry rajčátky a máslovou omáčkou. Posypeme většími kousky pažitky a nastrouhaným sýrem ementál.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo