Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Začátečník
Ochutnejte dušeného králíka na červeném víně s rajčaty a olivami podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 323 kJ / 555 kcal
Bílkoviny
54,30 g
Tuky
25,90 g
Vláknina
2,50 g
Sůl
2,90 g
Sacharidy
11,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytého a očištěného králíka naporcujeme na menší kousky. Důkladně osolíme, opepříme a ve vyšším hrnci zprudka opečeme na olivovém oleji ze všech stran dozlatova.
02.Očištěnou mrkev nakrájíme na menší kostky, oloupanou cibuli s česnekem nasekáme nadrobno. Nakrájenou zeleninu spolu s několika větvičkami tymiánu přidáme k opečenému králíkovi a krátce (asi 5 minut) restujeme.
03.Poté podlijeme červeným vínem. Když se alkohol z vína odpaří, přidáme oloupaná rajčata nakrájená na menší kostky a rozpůlené černé olivy. Promícháme, podlijeme teplým zeleninovým vývarem a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka (asi 40 minut). Podle potřeby můžeme ještě podlít vývarem.
04.Před podáváním králíka na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT