Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Dušený králík na červeném víně s rajčaty a olivami

Ochutnejte dušeného králíka na červeném víně s rajčaty a olivami podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 králík Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Luccese
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 200 ml červeného vína Valencia
  • 400 g rajčat
  • hrst černých oliv Baresa
  • asi 1 l zeleninového vývaru
  • hrst čerstvé petrželky

POSTUP

Postup

Omytého a očištěného králíka naporcujeme na menší kousky. Důkladně osolíme, opepříme a ve vyšším hrnci zprudka opečeme na olivovém oleji ze všech stran dozlatova.

Očištěnou mrkev nakrájíme na menší kostky, oloupanou cibuli s česnekem nasekáme nadrobno. Nakrájenou zeleninu spolu s několika větvičkami tymiánu přidáme k opečenému králíkovi a krátce (asi 5 minut) restujeme.

Poté podlijeme červeným vínem. Když se alkohol z vína odpaří, přidáme oloupaná rajčata nakrájená na menší kostky a rozpůlené černé olivy. Promícháme, podlijeme teplým zeleninovým vývarem a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka (asi 40 minut). Podle potřeby můžeme ještě podlít vývarem.

Servírování

Před podáváním králíka na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU