Dušený králík na červeném víně s rajčaty a olivami

play Přehrát video recept
Dušený králík na červeném víně s rajčaty a olivami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

50 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Ochutnejte dušeného králíka na červeném víně s rajčaty a olivami podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × králík Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Luccese
  • 2 × mrkve
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 200 ml červeného vína Valencia
  • 400 g rajčat
  • hrst černých oliv Baresa
  • 1 l zeleninového vývaru
  • hrst čerstvé petrželky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 323 kJ / 555 kcal

Bílkoviny

54,30 g

Tuky

25,90 g

Vláknina

2,50 g

Sůl

2,90 g

Sacharidy

11,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Postup

01.Omytého a očištěného králíka naporcujeme na menší kousky. Důkladně osolíme, opepříme a ve vyšším hrnci zprudka opečeme na olivovém oleji ze všech stran dozlatova.

02.Očištěnou mrkev nakrájíme na menší kostky, oloupanou cibuli s česnekem nasekáme nadrobno. Nakrájenou zeleninu spolu s několika větvičkami tymiánu přidáme k opečenému králíkovi a krátce (asi 5 minut) restujeme.

03.Poté podlijeme červeným vínem. Když se alkohol z vína odpaří, přidáme oloupaná rajčata nakrájená na menší kostky a rozpůlené černé olivy. Promícháme, podlijeme teplým zeleninovým vývarem a za občasného míchání dusíme pod pokličkou doměkka (asi 40 minut). Podle potřeby můžeme ještě podlít vývarem.

Servírování

04.Před podáváním králíka na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo