Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté a osušené krůtí stehno osolíme, opepříme a v rozpáleném hrnci s olivovým olejem opečeme ze všech stran dozlatova.
Mezitím nakrájíme zeleninu - mrkev a celer na menší kostky, cibuli, česnek a pálivou papričku zbavenou semínek nadrobno. Nakrájenou zeleninu, lístky tymiánu a scezenou cizrnu přidáme po chvíli do hrnce.
Osolíme, opepříme, chvíli opékáme a poté podlijeme vínem. Jakmile se z vína odpaří alkohol, podlijeme vývarem tak, aby bylo maso zalité do ⅔. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 2 hodiny. Po hodině přidáme hlívu nakrájenou na menší kostky.
Pár minut před dokončením přidáme listy špenátu a máslo. Zamícháme a počkáme, až špenát změkne. Stáhneme z ohně, stehno vyndáme na talíř a obereme.
Na dno hlubších talířů naservírujeme dušenou zeleninu s cizrnou a hlívou a porci dušeného krůtího masa. Přelijeme šťávou a pokapeme olivovým olejem. Jako příloha se hodí bruschetta potřená česnekem.