Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod. 20 min.

Dušená krůtí stehna s cizrnou, špenátem a hlívou

Ochutnejte nejnovější recept Marcela Ihnačáka na dušená krůtí stehna s cizrnou, špenátem a hlívou ústřičnou.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
3

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × krůtí spodní stehno Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × mrkve
  • 2 × menší cibule
  • 0,5 × celeru
  • 5 × stroužků česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • čerstvý tymián
  • 150 g cizrny Arax (namočené přes noc)
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 l zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • 2 × hlívy ústřičné
  • 125 g mladého špenátu
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • větší hrnec s pokličkou
  • sítko

POSTUP

Omyté a osušené krůtí stehno osolíme, opepříme a v rozpáleném hrnci s olivovým olejem opečeme ze všech stran dozlatova.

Mezitím nakrájíme zeleninu - mrkev a celer na menší kostky, cibuli, česnek a pálivou papričku zbavenou semínek nadrobno. Nakrájenou zeleninu, lístky tymiánu a scezenou cizrnu přidáme po chvíli do hrnce.

Osolíme, opepříme, chvíli opékáme a poté podlijeme vínem. Jakmile se z vína odpaří alkohol, podlijeme vývarem tak, aby bylo maso zalité do ⅔. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 2 hodiny. Po hodině přidáme hlívu nakrájenou na menší kostky.

Pár minut před dokončením přidáme listy špenátu a máslo. Zamícháme a počkáme, až špenát změkne. Stáhneme z ohně, stehno vyndáme na talíř a obereme.

Servírování

Na dno hlubších talířů naservírujeme dušenou zeleninu s cizrnou a hlívou a porci dušeného krůtího masa. Přelijeme šťávou a pokapeme olivovým olejem. Jako příloha se hodí bruschetta potřená česnekem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU