Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřátém hrnci s olejem restujeme očištěné maso nakrájené na menší kousky. Ochutíme novým kořením a bobkovými listy. Po chvíli osolíme, opepříme a opékáme ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) nakrájenou na hranolky, sůl, pepř a promícháme. Po chvíli vložíme do hrnce i cibuli a 4 stroužky česneku nasekané nadrobno. Podle potřeby přilijeme olej a přimícháme rajčatový protlak. Krátce orestujeme, podlijeme pivem a horkou vodou tak, aby maso bylo zalité. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka 60-90 minut.
Tip: Podle potřeby přiléváme horkou vodu i během dušení.
Na závěr dochutíme najemno nasekaným tymiánem.
Porci dušené hovězí kližky posypeme nadrobno nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky a servírujeme s na oleji opečeným krajícem chleba, který jemně potřeme stroužkem česneku.