Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Dušená hovězí kližka na pivě

Máte rádi černé pivo? A už jste s ním někdy vařili? Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na dušené hovězí s kořenovou zeleninou v rajčatové omáčce. Snadno se naučíte, jak správně maso očistit, nakrájet a orestovat, aby se dostatečně zatáhlo. Dozvíte se i, jak připravit skvělou omáčku z kořenové zeleniny, cibule, česneku, rajčatového protlaku a samozřejmě černého piva. Nakonec už stačí jenom zlehka orestovat topinky a můžete podávat! 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g hovězí kližky
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • nové koření Kania
  • 3 × bobkové listy Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × velká mrkev
  • 1 × velká petržel
  • 150 g celeru
  • 1 × cibule
  • 5 × stroužků česneku
  • 140 g rajčatového protlaku Freshona
  • 500 ml tmavého piva Argus
  • čerstvý tymián
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 1 × chléb

POSTUP

V rozehřátém hrnci s olejem restujeme očištěné maso nakrájené na menší kousky. Ochutíme novým kořením a bobkovými listy. Po chvíli osolíme, opepříme a opékáme ze všech stran. Jakmile se maso zatáhne, přidáme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) nakrájenou na hranolky, sůl, pepř a promícháme. Po chvíli vložíme do hrnce i cibuli a 4 stroužky česneku nasekané nadrobno. Podle potřeby přilijeme olej a přimícháme rajčatový protlak. Krátce orestujeme, podlijeme pivem a horkou vodou tak, aby maso bylo zalité. Přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka 60-90 minut.  

Tip: Podle potřeby přiléváme horkou vodu i během dušení.

Na závěr dochutíme najemno nasekaným tymiánem.

Servírování:

Porci dušené hovězí kližky posypeme nadrobno nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky a servírujeme s na oleji opečeným krajícem chleba, který jemně potřeme stroužkem česneku.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.