Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
Červenou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a opečeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem dozlatova. Přidáme na kostky nakrájenou červenou řepu, lístky tymiánu a uvařený bulgur. Osolíme, opepříme a poté přidáme pálivou papričku zbavenou semínek a lahůdkovou cibulku. Dochutíme vinným octem, stáhneme z ohně a přidáme listy polníčku.
Steaky osolíme a opepříme z obou stran. Opečeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje z každé strany asi 5 minut. Přendáme na plech a dopékáme na 200 °C asi 7 minut. Vyndáme z trouby, na steaky dáme máslo, přikryjeme alobalem a necháme 2 – 3 minuty odpočívat. Steaky před servírováním dranžírujeme – nakrájíme na tenké plátky. Nakrájený steak osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
Na talíř naservírujeme porci řepovo-bulgurového salátu a na něj dranžírovaný steak.