Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V robotu ušleháme žloutky s cukrem a rozpuštěným máslem. Za stálého šlehání přilijeme vlažnou vodu a rozpuštěnou čokoládu. Po vypnutí robota nasypeme do těsta smíchanou hladkou a polohrubou mouku s kypřicím práškem. Nakonec lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků a vzniklé těsto dáme do pečicím papírem vyložené formy. Pečeme na 150 °C asi 50 minut.
V robotu smícháme změklé máslo, kakao a moučkový cukr. Za stálého míchání přidáváme vidličkou 2 rozmačkané banány. Krém nemícháme příliš dlouho, abychom ho „nepřešlehali“. Vyválíme kulatý plát z marcipánu o velikosti korpusu (aby se nelepil na vál, použijeme bramborový škrob, příp. moučkový cukr).
Vychlazený korpus uprostřed rozřízneme. Spodní část potřeme polovinou připraveného krému. Na něj položíme vyválený marcipán a potřeme zbylým krémem. Po celém povrchu naskládáme kolečka ze 3 nakrájených banánů a přikryjeme druhou částí korpusu. Dort vložíme do lednice ztuhnout. Povrch dortu natřeme krémem ušlehaným z másla, kakaa a cukru. Strany a obvod horní části dortu ozdobíme čokoládovými hoblinkami. Vrchní část ozdobíme růžičkami z marcipánové hmoty.
Základ růžičky tvoří asi 2 cm vysoký kužel z marcipánové hmoty, který obalujeme postupně do ručně vytvarovaných tenkých plátků – lístků ze všech stran, přičemž u každého plátku ponecháme tlustší spodní část, kterou při připevnění na kužel odtrhneme. Postačí 4 lístky. Proti lepení marcipánu na prsty použijeme bramborový škrob. Okvětní lístky dozdobíme na okrajích kakaem, které nanášíme štětcem.