Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 20 min.

Domácí gnocchi s kuřecím masem

Uvařte si domácí noky s rajčatovou omáčkou a kousky kuřecího masa podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Domácí gnocchi

  • 1.5 kg brambor upečených ve slupce
  • 300 g hladké mouky Castello
  • 2 vejce “M“
  • mořská sůl v mlýnku Kania

Kuřecí prsa

  • 250 g kuřecích prsou Čerstvá porce
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 200 g cherry rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 hrst zelených oliv bez pecek Baresa
  • 100 ml suchého bílého vína Znovín Znojmo
  • 1 konzerva krájených loupaných rajčat Freshona
  • 1 káv. lžič. třtinového cukru Belbake
  • špetka oregana Mikado
  • 100 g másla Pilos
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • sýr grana padano Lovilio (na posypání)
  • Lis na brambory nebo jemné struhadlo

POSTUP

Upečené brambory necháme trochu vychladnout, rozřízneme na polovinu a lžící vybereme vnitřek, který propasírujeme a smícháme s moukou, celým vejcem a špetkou soli. Na desce vypracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na stejně velké části. Z každé vytvarujeme rukama váleček o průměru asi 2 cm. Z válečků krájíme gnocchi (dlouhé asi 3 cm). Vaříme ve vroucí osolené vodě 4 - 5 minut.

Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky. Orestujeme je v pánvi na troše olivového oleje. Přidáme cherry rajčata nakrájená na poloviny a chvíli restujeme. Přidáme nadrobno nakrájený česnek, ochutíme solí a pepřem. Restujeme, dokud rajčata trochu nezměknou a maso nezíská zlatavou barvu. Přidáme olivy a podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přidáme rajčata z konzervy, třtinový cukr a oregano. Povaříme 5 - 7 minut, aby omáčka trochu zhoustla. Nakonec přidáme máslo a scezené gnocchi. Zlehka promícháme a stáhneme z ohně.

Servírování

Domácí gnocchi servírujeme v hlubokém talíři spolu s omytou a osušenou rukolou a hoblinkami sýra grana padano.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU