Markéta Krajčovičová
Doba přípravy20 min.

Dezert ze Sweetella

Připravte si nepečený dezert s vanilkovou příchutí podle Markéty Krajčovičové. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 450 g Sweetella s vanilkovou příchutí Pilos
  • 200 g máslových sušenek Sondey
  • 250 g másla Pilos
  • 300 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 250 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 80 g pražených nesolených pistácií Alesto
  • 2 × lžíce cukru krystal Castello

POSTUP

Sušenky nadrobíme rukama nahrubo, přilijeme rozpuštěné máslo a promícháme. Směs přendáme do formy, lžící zatlačíme a vytvoříme okraj. Dáme na chvíli ztuhnout do lednice.

200 g čokolády rozehřejeme a smícháme se 125 ml horké (ne vařící) smetany. Promícháme, nalijeme na vychlazený korpus a dáme opět ztuhnout do lednice.

50 g nahrubo nasekaných pistácií s cukrem necháme lehce zkaramelizovat, přilijeme 125 ml smetany a krátce povaříme. Necháme chvilku vychladnout, přilijeme do Sweetella a smícháme. Připravený krém rozetřeme na ztuhlý korpus s čokoládou, posypeme 30 g posekaných pistácií a 100 g čokolády nasekané na kousky a necháme ztuhnout.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.