Cuketa s pikantní masovou nádivkou
Doba přípravy1 hod. 10 min.

Cuketa s pikantní masovou nádivkou

Cuketa a mleté maso, to jde dohromady. Ochutnejte cuketu s pikantní masovou nádivkou podle Kuchyně Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 středně velké cukety
  • 500 g mletého masa Mix Čerstvá porce
  • 1 žlutá paprika
  • 1 strouhaná mrkev
  • 1 pórek
  • 1 cibule
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • sůl
  • černý pepř Mikado
  • 1 lžička mleté sladké papriky Mikado
  • 2 lžičky rajčatového protlaku Nostia
  • 2 lžičky zakysané smetany 18% Pilos
  • 100 g strouhaného sýra Milbona
  • rostlinný olej na smažení Promienna
  • 3 lžičky nasekané čerstvé petrželky

POSTUP

Cukety omyjeme, osušíme a prořízneme podélně na polovinu, omoci lžíce vydlabeme semínka.

Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji (asi 1 lžíce). Přidáme na kostičky nakrájenou papriku, na kolečka nakrájený pórek a nastrouhanou mrkev. Za stálého míchání restujeme 5-7 minut.

V hrnci rozpálíme 1 lžíci oleje a osmažíme mleté maso. Přidáme orestovanou zeleninu, tymián, mletou papriku a nadrobno nasekanou chilli papričku, osolíme, opepříme, přidáme rajčatový protlak, promícháme a restujeme ještě 5 minut. Odstavíme z ohně, přidáme zakysanou smetanu, 2 lžičky petrželky a promícháme.

Nádivkou naplníme půlky cukety a posypeme strouhaným tvrdým sýrem. Pečeme na plechu v troubě při teplotě 180 °C 35-40 minut.

Servírování

Podáváme horké, posypané zbylou petrželkou.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU