Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Čokoládový fondán

Fondán je dezert, který milují všichni fanoušci čokolády. Jemné nadýchané těsto v sobě skrývá tekutý vnitřek, proto také bývá nazývané lávou. Fondán vytažený přímo z trouby skvěle chutná s oblíbenou zmrzlinou a čerstvým lesním ovocem. Tento dezert ovšem není úplně hračka, avšak budete-li pozorně sledovat video a řídit se radami Romana Pauluse, určitě bude vaše snaha korunována úspěchem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Čokoládový fondán

  • 200 g čokolády na vaření
  • 2 × lžíce hladké mouky
  • 4 × vejce „M“
  • 150 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • mražené višně na servírování
  • vanilková zmrzlina na servírování

POSTUP

K rozpuštěné čokoládě přidáme rozpuštěné máslo, vejce, cukr, mouku, důkladně promícháme a necháme alespoň 15 minut odležet.

Cukrářské kroužky položíme na plech s pečicím papírem a proužkem pečicího papíru je ještě vyložíme. Hmotu přendáme do cukrářského sáčku, naplníme do ¾ výšky kroužku a vložíme ztuhnout do lednice. Předtím, než je vložíme do trouby, musí být úplně studené. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 7 - 8 minut podle velikosti kroužku. Prostředek fondánu musí zůstat tekutý, jen tak je správně upečen. Podáváme s mraženými višněmi a vanilkovou zmrzlinou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.