Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme 1 nadrobno nakrájenou šalotku a 100 g na kostičky nakrájeného celeru, osolte a opepřete. Podlijeme vínem, necháme krátce povařit, přilijeme vývar a vaříme doměkka (10 – 15 minut). Přilijeme smetanu, přidáme xanthan, rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes sítko. Hotovou pěnu naplníme do šlehačkové láhve a uzavřeme. Na přípravu této pěny potřebujete 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.
Mezitím připravíme vložku. V rozehřáté pánvi orestujeme zbylou šalotku nakrájenou najemno a celer na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájené kuřecí maso, jablko nakrájené na kostičky a nakrájenou jarní cibulku.
Do skleničky na martini dáme připravenou směs z masa a celeru a opatrně zastříkneme celerovou pěnou ze šlehačkové láhve.