Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Celerová pěna

Celer používáme nejčastěji do vývaru či svíčkové. Věděli jste však, že z celeru můžete připravit opravdu exkluzivní předkrm? Roman Paulus Vám v dalším z videí Kulinářské akademie Lidlu ukáže, jak připravit úchvatnou celerovou pěnu. Podává ji pomocí šlehačkové lahve. Jste zvědaví? Podívejte se na video.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Celerová pěna

  • rostlinný olej
  • 2 × šalotky
  • 200 g celeru
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml bílého portského vína
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 125 ml smetany
  • 1 g xanthanu (špetka)
  • 100 g vařeného kuřecího masa (obrané z kostí z vývaru)
  • 80 g jablka
  • lahůdková cibulka

POSTUP

V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme 1 nadrobno nakrájenou šalotku a 100 g na kostičky nakrájeného celeru, osolte a opepřete. Podlijeme vínem, necháme krátce povařit, přilijeme vývar a vaříme doměkka (10 – 15 minut). Přilijeme smetanu, přidáme xanthan, rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme přes sítko. Hotovou pěnu naplníme do šlehačkové láhve a uzavřeme. Na přípravu této pěny potřebujete 2 bombičky. Pěnu necháme zchladnout asi na 70 °C.

Mezitím připravíme vložku. V rozehřáté pánvi orestujeme zbylou šalotku nakrájenou najemno a celer na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme nakrájené kuřecí maso, jablko nakrájené na kostičky a nakrájenou jarní cibulku.

Do skleničky na martini dáme připravenou směs z masa a celeru a opatrně zastříkneme celerovou pěnou ze šlehačkové láhve.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU