Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Bryndzový koláč s morušemi a jablky

Listové těsto, bryndzová nádivka a spousta jablek a moruší – to je nejnovější recept Marcela Ihnačáka v Kuchyni Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g bryndzy
  • 100 g moruše Alesto
  • 450 g kysané smetany Pilos
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • máslo Pilos na vymaštění formy
  • hladká mouka Castello na vysypání formy
  • 1 × chlazené listové těsto Belbake
  • 1 × červené jablko
  • lístky rukoly na ozdobu
  • kulatá forma na pečení s vlnitým okrajem a odnímatelným dnem (Ø 25 cm)
  • sítko

POSTUP

Moruše nasypeme do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme chvíli nabobtnat. Ve větší misce smícháme kysanou smetanu s bryndzou, solí, pepřem a listy tymiánu.

Celou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Dno i boky formy vyložíme listovým těstem a přečnívající těsto odřízneme. Na těsto rovnoměrně rozetřeme bryndzovo-smetanovou náplň, poklademe na tenké plátky nakrájené jablko a okapané moruše. Můžeme jemně přitlačit. Koláč pečeme v troubě předehřáté troubě na 180 °C 30 – 40 minut.

Tip: Koláč necháme před podáváním aspoň 30 minut odstát, bude se lépe krájet.

Servírování

Koláč podáváme ozdobený listy rukoly.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.