Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Moruše nasypeme do misky, zalijeme vroucí vodou a necháme chvíli nabobtnat. Ve větší misce smícháme kysanou smetanu s bryndzou, solí, pepřem a listy tymiánu.
Celou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Dno i boky formy vyložíme listovým těstem a přečnívající těsto odřízneme. Na těsto rovnoměrně rozetřeme bryndzovo-smetanovou náplň, poklademe na tenké plátky nakrájené jablko a okapané moruše. Můžeme jemně přitlačit. Koláč pečeme v troubě předehřáté troubě na 180 °C 30 – 40 minut.
Tip: Koláč necháme před podáváním aspoň 30 minut odstát, bude se lépe krájet.
Koláč podáváme ozdobený listy rukoly.