Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Hovězí kostky omyjeme a vaříme asi 1 hodinu v lehce osolené vodě doměkka. Maso scedíme, vývar dáme stranou a maso pokrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Do plátýnka zabalíme divoké koření (bobkový list, kuličky černého pepře a nového koření), trochu zmáčkneme a zavážeme provázkem.
Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme kostičky slaniny a na plátky nakrájený česnek, chvíli restujeme a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Opět restujeme a následně podlijeme vývarem z hovězího masa. Do polévky vložíme plátýnko s kořením a vaříme do změknutí zeleniny. Osolíme podle chuti, přidáme nahrubo pokrájené kysané zelí, vařené hovězí maso a na menší kousky nakrájenou sterilovanou červenou řepu i s nálevem a necháme povařit.
Zakysanou smetanu smícháme v misce s křenem a najemno nasekanou lahůdkovou cibulkou, osolíme podle chuti.
Boršč servírujeme v hlubokém talíři se lžící ochucené zakysané smetany.