Roman Paulus
Doba přípravy2 hod. 15 min.

Boršč se zakysanou smetanou

Připravte si jednu z verzí oblíbené polévky z červené řepy, která se vaří ve východní Evropě. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 100 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 16 %)
  • 150 g hovězího masa na guláš Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 50 g mrkve
  • 50 g petržele
  • 50 g celeru
  • 3 bobkové listy Mikado
  • 5 kuliček černého pepře Mikado
  • 5 kuliček nového koření Mikado
  • 1 cibule
  • 2 polév. lž. rostlinného oleje Promienna
  • 50 g slaniny na kostičky Dulano
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g kysaného zelí Chira
  • 150 g sterilované červené řepy Freshton
  • 100 ml nálevu z červené řepy Freshton
  • 1 l hovězího vývaru
  • 2 polév. lž. křenu Mikado
  • 2 lahůdkové cibulky
  • plátýnko
  • provázek

POSTUP

Boršč

Hovězí kostky omyjeme a vaříme asi 1 hodinu v lehce osolené vodě doměkka. Maso scedíme, vývar dáme stranou a maso pokrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Do plátýnka zabalíme divoké koření (bobkový list, kuličky černého pepře a nového koření), trochu zmáčkneme a zavážeme provázkem.

Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo a zpěníme v hrnci na rozpáleném oleji. Přidáme kostičky slaniny a na plátky nakrájený česnek, chvíli restujeme a přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Opět restujeme a následně podlijeme vývarem z hovězího masa. Do polévky vložíme plátýnko s kořením a vaříme do změknutí zeleniny. Osolíme podle chuti, přidáme nahrubo pokrájené kysané zelí, vařené hovězí maso a na menší kousky nakrájenou sterilovanou červenou řepu i s nálevem a necháme povařit.

Zakysaná smetana

Zakysanou smetanu smícháme v misce s křenem a najemno nasekanou lahůdkovou cibulkou, osolíme podle chuti.

Servírování

Boršč servírujeme v hlubokém talíři se lžící ochucené zakysané smetany.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU