Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Rajčata oloupeme a sušíme podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Cuketu nakrájíme na tenké plátky, zahřejeme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem a plátky česneku ze 2 stroužků, přendáme i s olejem do talíře, osolíme, opepříme, posypeme posekaným tymiánem a necháme marinovat asi 15 minut.
Veganské mleté ochutíme najemno nakrájenou cibulí, zbylým česnekem, nasekaným rozmarýnem, listovou petrželí a okořeníme sladkou i pálivou paprikou, solí, pepřem a hořčicí. Dobře promícháme.
Tip: Veganské mleté je samo o sobě již ochucené, tak musíme dávat pozor, abychom ho nepřesolili.
Z hmoty vytvarujeme karbanátky, které pečeme na rostlinném oleji z obou stran do zlatova.
Na hotové karbanátky naaranžujeme plátky cukety.
V hrnci připravíme bramborovou kaši ze smetany, mléka a propasírovaných vařených brambor. Ochutíme olivovým olejem, strouhaným parmezánem, solí a čerstvou nasekanou bazalkou.
Na hotové bezmasé karbanátky naaranžujeme plátky cukety a podáváme s bramborovo-parmezánovou kaší, ozdobené nastrouhaným sýrem, sušenými rajčaty, lístky bazalky a několika kapkami olivového oleje.