Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachnu osolíme, opepříme, posypeme kmínem a podlijeme trochou vody. Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem. Po 1,5 hodině sundáme alobal a dopečeme.
Z upečené a vychladlé kachny obereme maso, kosti vložíme do hrnce, zalijeme 2 l vody a vaříme asi 1 hodinu na mírném ohni.
Pálivou papričku bez semínek, česnek a zázvor nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme houby šitake nakrájené na menší kousky a mrkev nakrájenou na tenké proužky, osolíme a opepříme. Vmícháme nakrájené bílé části lahůdkové cibulky a zelí pak choi, ochutíme sójovou omáčkou a rýžovým octem a krátce povaříme, aby se odpařilo octové aroma. Přidáme obrané kachní maso, zalijeme horkým vývarem a vaříme asi 20 minut. Po 10 minutách přidáme rozmrazené lusky a nakrájené zelené části zelí pak choi.
Polévku servírujeme v miskách s rýžovými nudlemi uvařenými dle návodu na obalu, posypeme nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky.