Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V misce zamícháme med, bílý vinný ocet, sójovou omáčku a nastrouhaný česnek.
Z kachních prsou odstraníme kůži a tuk, nakrájíme na tenké nudle, které namočíme do marinády a vložíme alespoň na hodinu do lednice odstát.
Mezitím připravíme zeleninu. Mrkev nakrájíme podélně na tenké plátky a poté zešikma na proužky. Pórek, feferonku bez jadérek, červenou cibuli a bambusové výhonky nakrájíme na tenké proužky.
Marinovaná kachní prsa scedíme (marinádu odložíme na později) a osušíme na papírovém ubrousku, aby při restování nepustila šťávu. Restujeme zprudka na pánvi na rozpáleném sezamovém oleji. Přidáme nakrájenou mrkev, pórek, červenou cibuli a červenou feferonku. Promícháme a restujeme asi 5 minut, aby zelenina zůstala křupavá. Přidáme nakrájené bambusové výhonky, marinádu a teplý vývar. Krátce povaříme, aby se tekutina trochu odpařila. Nakonec přidáme lžíci másla, které omáčku zahustí a přisypeme hrst nasekané petrželky. Krátce povaříme a podle chuti osolíme.
Basmati rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě (cca 10 minut) a scedíme přes sítko.
Na talíř dáme uvařenou rýži, doprostřed kachní nudle se zeleninou a přelijeme šťávou.