Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Pohoštění nebo zdravá svačinka. Semínkové krekry podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse vám poslouží klidně jako obojí. Zrníčkové krekry připravíte snadno ze semínek lnu, konopí, dýně, sezamu nebo slunečnice a trochy žitného kvásku. Ve video návodu pak zjistíte, jak správně připravit těsto i jaký trik používá Roman Paulus, aby se mu při rozvalování nelepilo na váleček. Kdo chce, může přidat trochu chilli, nebo třeba parmezán či bylinky podle chuti.

Recept na zdravé semínkové krekry

Potřebujeme:  kuchyňský robot, pečicí papír

Suroviny:

  • 200 g chlebového žitného kvásku
  • 30 g olivového oleje
  • 80 g ovesných vloček
  • 150 g semínek (len, sezam, konopí, dýně, aj.)
  • 7 g soli
  • mleté chilli papričky
  • mletý pepř

Postup:

V míse smícháme kvásek, olej, vločky, semínka (ta větší trochu nadrtíme), sůl a podle chuti sušené chilli papričky a pepř. Zpracujeme v hutné lepivé těsto, které vyválíme mezi dvěma listy pečicího papíru do tenka (na šíři zrníček). Před pečením nakrájíme mokrým nožem nebo rádlem. Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C asi 20 minut.

Krekry ze semínek jíme jen tak ke svačině, zobeme k oblíbenému filmu a nebo z nich na party připravíme chutné jednohubky. Na každý kousek stačí nandat lžičku čerstvého kozího sýra s nasekanými listy bazalky, solí a pepřem a vršek ozdobit půlkou sušeného cherry rajčátka.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.