
- Jak oloupat avokádo?
- Grilovaný ananas v třtinovém cukru
- Kůra z citrusových plodů
- Segmenty citrusů
- Mangové pyré
- Jablečný křen
- Ledová polévka z melounu Cantaloupe
- Grilované ovoce se zmrzlinou
- Šípkové pyré
- Jak oloupat granátové jablko
- Snídaně s quinoou a ovocem
- Snídaňový francouzský toust s ovocem
- Jahodový sorbet
- Šípkový džem
Domácí šípková zavařenina je naprosto nepostradatelnou součástí spíže. Jak si připravit pyré ze šípků ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí jak šípky zpracovat, jak šípkovou marmeládu správně skladovat i k čemu zavařeninu ze šípků použít.
Nechte se zlákat barevnými bobulkami při své nedělní procházce a přineste si kousek přírody i do své kuchyně.
Recept na domácí šípkové pyré
Potřebujeme: tyčový mixér, jemné sítko, sklenice, stěrka
Suroviny:
- 1 kg čerstvých šípků
- 333 g krupicového cukru
- 1 l vody
Postup:
Očištěné šípky s cukrem zalijeme vodou a vaříme do měkka.
Po uvaření rozmixujeme, propasírujeme skrze jemný cedník do čistého hrnce a krátce znovu svaříme. Vroucí naplníme do čistých sklenic, postavíme na víčko a necháme vychladnout. Skladujeme na temném, chladném místě, například ve sklepě.
Jak použít šípkové pyré?
Šípkovou zavařeninu využijete zejména na přípravu lahodných omáček, například kančího masa se šípkovou omáčkou. Hodí se i místo marmelády do koláčů nebo na chleba. Vychladlou zavařeninu můžete také rovnou servírovat jako přílohu, například ke zvěřinové paštice.
Komentáře (1)
Host
přidáno před 200 dny
Děkuji.
odpověď
zobrazit vše