Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Domácí šípková zavařenina je naprosto nepostradatelnou součástí spíže. Jak si připravit pyré ze šípků ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí jak šípky zpracovat, jak šípkovou marmeládu správně skladovat i k čemu zavařeninu ze šípků použít.

Nechte se zlákat barevnými bobulkami při své nedělní procházce a přineste si kousek přírody i do své kuchyně.

Recept na domácí šípkové pyré

Potřebujeme: tyčový mixér, jemné sítko, sklenice, stěrka             

Suroviny:

  • 1 kg čerstvých šípků
  • 333 g krupicového cukru
  • 1 l vody

Postup:

Očištěné šípky s cukrem zalijeme vodou a vaříme do měkka.

Po uvaření rozmixujeme, propasírujeme skrze jemný cedník do čistého hrnce a krátce znovu svaříme. Vroucí naplníme do čistých sklenic, postavíme na víčko a necháme vychladnout. Skladujeme na temném, chladném místě, například ve sklepě.

Jak použít šípkové pyré?

Šípkovou zavařeninu využijete zejména na přípravu lahodných omáček, například kančího masa se šípkovou omáčkou. Hodí se i místo marmelády do koláčů nebo na chleba. Vychladlou zavařeninu můžete také rovnou servírovat jako přílohu, například ke zvěřinové paštice.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.