
Omáčka beurre blanc vděčí za svou jemnost máslu a za výraznou chuť vínu, šalotce, tymiánu a kajenskému pepři. Tato omáčka vás dostane svou vyváženou chutí, krémovou barvou a hladkou konzistencí, jež získáte díky několika trikům, které vám ve svém videu prozradí náš šéfkuchař Roman Paulus. Jak tuto omáčku připravit a k čemu se tato omáčka hodí nejvíce? V Kulinářské akademii Lidlu poznáte tajemství jemné omáčky beurre blanc, která díky své chuti zvýrazní mnoho zajímavých pokrmů – ať už budou připravovaná k exkluzivní večeři nebo jen tak k obědu.
Recept na omáčku beurre blanc
Suroviny
- 100 ml bílého vína
- 50 ml bílého vinného octa
- 3 větší šalotky
- čerstvý tymián
- sůl
- 250 g másla
- špetka kajenského pepře
Postup
Bílé víno, bílý vinný ocet najemno nakrájenou šalotku, pár lístků tymiánu a trochou soli necháme vařit v hrnci a zredukujeme na polovinu. Poté vmícháme postupně kostičky másla, přecedíme přes sítko a ochutíme kajenským pepřem.
Místo přecezení můžeme také rozmixovat (v tom případě použijeme pouze 2 šalotky), nebo můžeme nechat i s kousky šalotky.
Komentáře (0)
zobrazit vše