Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Omáčka beurre blanc vděčí za svou jemnost máslu a za výraznou chuť vínu, šalotce, tymiánu a kajenskému pepři. Tato omáčka vás dostane svou vyváženou chutí, krémovou barvou a hladkou konzistencí, jež získáte díky několika trikům, které vám ve svém videu prozradí náš šéfkuchař Roman Paulus. Jak tuto omáčku připravit a k čemu se tato omáčka hodí nejvíce? V Kulinářské akademii Lidlu poznáte tajemství jemné omáčky beurre blanc, která díky své chuti zvýrazní mnoho zajímavých pokrmů – ať už budou připravovaná k exkluzivní večeři nebo jen tak k obědu.

Recept na omáčku beurre blanc

Suroviny

  • 100 ml bílého vína
  • 50 ml bílého vinného octa
  • 3 větší šalotky
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • 250 g másla
  • špetka kajenského pepře

Postup

Bílé víno, bílý vinný ocet najemno nakrájenou šalotku, pár lístků tymiánu a trochou soli necháme vařit v hrnci a zredukujeme na polovinu. Poté vmícháme postupně kostičky másla, přecedíme přes sítko a ochutíme kajenským pepřem.

Místo přecezení můžeme také rozmixovat (v tom případě použijeme pouze 2 šalotky), nebo můžeme nechat i s kousky šalotky.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.