Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Lilek se nejčastěji připravuje na grilu nebo pánvi. Můžete jej ovšem podávat jako pyré připravené z kandovaného lilku. Lilek se nechá jednoduše zkaramelizovat s moučkovým cukrem a poté jen rozmixuje na jemné pyré. To se skvěle hodí k rybám nebo ke grilovaným masům.

 

Recept na přípravu kaše z kandovaného lilku

Suroviny:

  • 500 g lilku
  • 40 g moučkového cukru
  • 1 citron (šťáva)
  • 1 stroužek česneku
  • tymián
  • sůl
  • pepř
  • 60 ml oleje z lískových ořechů

Postup:

Lilek oloupejte a nakrájejte na kostky. Vložte do zapékací mísy, posypejte lístky tymiánu a moučkovým cukrem, osolte, opepřete, přidejte nahrubo nakrájený česnek, přelijte citronovou šťávou a mísu dobře přikryjte alobalem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut.

Po upečení přendejte ještě teplý lilek i se šťávou a pečeným česnekem do mixéru, rozmixujte na kaši, poté pomalu za stálého mixování přilévejte ořechový olej, jen tak získáte jemnou konzistenci.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.