Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Ostrou chuť křenu můžete zjemnit přidáním jablka. Toto chuťové spojení patří ke kulinářským základům a znaly ho již naše babičky. Jednoduché recepty jsou totiž nadčasové a jablečný křen kvůli své specifické chuti stěží nahradíte něčím jiným, zvlášť ve chvíli, kdy je k obědu pečené vepřové. Je rovněž nedílnou součástí zabíjaček, kdy se podává k ovaru. A jak jablečný křen připravit? Roman Paulus má dva způsoby, které vám ukáže v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu.

Recept na jablečný křen na 2 způsoby

Suroviny

  • jablka
  • 1 citron (šťáva)
  • čerstvý křen

Postup

Jablečný křen z pečených jablek

Jablka upečeme doměkka, oloupeme, odstraníme jadřinec a rozmixujeme v jemné pyré. Přidáme čerstvě strouhaný křen (použijte struhadlo s jemnými otvory) a smícháme.

Jablečný křen z čerstvých jablek

Syrová jablka oloupeme a nastrouháme, přidáme čerstvě nastrouhaný křen (použijte struhadlo s jemnými otvory), zakápneme citronovou šťávou a promícháme.

Komentáře (1)

  • Rudolf Maurer

    Rudolf Maurer
    přidáno před 25 dny
    Vyrobil jsem křen z čerstvých jablek - byl vynikající!

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.