Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Houbovou omáčku můžete připravit ze směsi hub, ale pokud je úroda hub bohatá a máte při sběru štěstí, vyzkoušejte tentokrát skvělou houbovou omáčku z pravých hříbků. Aby byla omáčka chutná a výrazná, je nutné hříbky pořádně orestovat. Tato lahodná omáčka se hodí k hovězímu masu či zvěřině, pochutnáte si také, budete-li ji podávat jako samostatný chod například s noky.
 

Recept na přípravu hříbkové omáčky

Suroviny:

  • 200 g hříbků
  • rostlinný olej
  • 1 lžička másla
  • 50 g šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • snítka rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml koňaku
  • 100 ml omáčky demi glace
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • listová petržel

 

Postup:

Hříbky nakrájejte na větší kousky a opečte v rozehřáté pánvi s rostlinným olejem. Přidejte máslo, nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, snítku rozmarýnu a nechte zpěnit. Osolte, opepřete a zastříkněte koňakem. Jakmile se alkohol odpaří, podlijte omáčkou demi-glace a po chvíli přilijte i smetanu. Svařte na potřebnou konzistenci a přidejte nasekanou listovou petržel.

Komentáře (1)

  • Host

    Host
    přidáno před 265 dny
    a ony existuji jeste LEVE hribky?????

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.