Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Máte rádi telecí játra? Připravte si s námi skvělá játra na grilu a česnekem a tymiánem! Roman Paulus vám v následujícím videu ukáže, že letní grilování nebo párty můžete pojmout i originálně a svým přátelům připravit pokrm plný vitamínů B a železa. Výborný a snadný recept je rychle hotový a potěší každého milovníka játrových pochoutek. Určitě se na videorecept podívejte a objevte tajemství a tipy profesionálního šéfkuchaře.

Grilovaná telecí játra

Suroviny

  • 600 g telecích jater
  • pepř
  • extra panenský olivový olej
  • rostlinný olej
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • 6 stroužků česneku
  • 4 větvičky cherry rajčátek
  • 4 předvařené brambory
  • 2 cibule
  • 2 zelená jablka
  • třtinový cukr na obalení
  • 4 lžíce balsamica
  • sůl

Postup

Brambory si i se slupkou předvaříme. Uvařené brambory a jablko pokrájíme na měsíčky,  cibuli na širší kolečka a vše zatím odložíme stranou.

Telecí játra opepříme, zakápneme olivovým olejem a zprudka, ale opatrně, grilujeme z každé strany asi 1,5 minuty.

Mezitím smícháme olivový a rostlinný olej v poměru 1:1, přidáme stroužky česneku, čerstvý rozmarýn, játra do misky přendáme a necháme dopéct 4-5 minut na chladnější části grilu.

Do grilu dále vložíme větvičku cherry rajčátek, předvařené brambory, cibuli a jablko, obojí obalené ve třtinovém cukru. Cibuli a jablko necháme na grilu zkaramelizovat, brambory a rajčata klasicky opečeme.

Hotová játra vyndáme z oleje na talíř (včetně česneku a větvičky rozmarýnu), osolíme, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

Dresink připravíme smícháním balsamica, olivového oleje, pepře a soli.

Servírování

Na talíř pokládáme jablka, brambory a játra i s rozmarýnem a česnekem. Navrch položíme zkaramelizovanou cibuli a přidáme větvičku grilovaných rajčat.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.