Zapečené kachní ragú na víně s bramborovou kaší

play Přehrát video recept
Zapečené kachní ragú na víně s bramborovou kaší
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Na stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu receptů na přípravu kachny. Vyzkoušejte například kachní ragú na víně podle Romana Pauluse.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kachna bez drobů Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku
  • kmín celý Mikado
  • 1 × cibule
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 100 g celeru
  • 100 g řapíku
  • 1 × červená cibule
  • 1 × hruška
  • 1 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • 200 ml červeného vína Zweigeltrebe Vinofol
  • 300 ml kachního vývaru z kostí pečené kachny
  • 200 g vařených bílých fazolí Cornfarm
  • listová petržel
  • 500 g moučných brambor na kaši
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 3 × vejce “M“
  • 1 × pomeranč (kůra)
  • 2 × citrony (kůra)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

8 178 kJ / 1 955 kcal

Bílkoviny

109,50 g

Tuky

141,50 g

Vláknina

12,70 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

57,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Kachnu osolíme, okořeníme kmínem, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny, nejprve pod pokličkou, posledních 15–20 minut odklopíme a dopékáme již bez pokličky.

02.Po upečení necháme kachnu vychladnout a vyřízneme prsa, která necháme v celku. Maso z kostry důkladně obereme a maso ze stehen rozebereme na menší kousky. Kosti dáme vařit do studené vody s cibulí a vaříme asi 1 hodinu, abychom získali vývar na podlití.

03.V rozpálené pánvi s kachním výpekem orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu a nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme oloupanou hrušku nakrájenou na kousky a rajčatový protlak. Necháme krátce podusit, podlijeme vínem, vyvaříme a přidáme kachní vývar a fazole. Nakonec přidáme kousky kachního masa a sekanou petrželku.

04.Brambory oloupeme, uvaříme, propasírujeme, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme žloutky a promícháme.

05.Kachní ragú přendáme do zapékací mísy a dochutíme strouhanou kůrou z pomeranče a citronů. Na ragú naneseme bramborovou kaši a zapečeme v troubě asi 15–20 minut na horní pečení. Po vyndání z trouby necháme 15 minut odstát.

06.Kachní prsa před podáváním rozpečeme dokřupava a poté je nakrájíme na plátky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo