Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
3 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Na stránkách kuchynelidlu.cz najdete spoustu receptů na přípravu kachny. Vyzkoušejte například kachní ragú na víně podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 178 kJ / 1 955 kcal
Bílkoviny
109,50 g
Tuky
141,50 g
Vláknina
12,70 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
57,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kachnu osolíme, okořeníme kmínem, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny, nejprve pod pokličkou, posledních 15–20 minut odklopíme a dopékáme již bez pokličky.
02.Po upečení necháme kachnu vychladnout a vyřízneme prsa, která necháme v celku. Maso z kostry důkladně obereme a maso ze stehen rozebereme na menší kousky. Kosti dáme vařit do studené vody s cibulí a vaříme asi 1 hodinu, abychom získali vývar na podlití.
03.V rozpálené pánvi s kachním výpekem orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu a nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme oloupanou hrušku nakrájenou na kousky a rajčatový protlak. Necháme krátce podusit, podlijeme vínem, vyvaříme a přidáme kachní vývar a fazole. Nakonec přidáme kousky kachního masa a sekanou petrželku.
04.Brambory oloupeme, uvaříme, propasírujeme, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme žloutky a promícháme.
05.Kachní ragú přendáme do zapékací mísy a dochutíme strouhanou kůrou z pomeranče a citronů. Na ragú naneseme bramborovou kaši a zapečeme v troubě asi 15–20 minut na horní pečení. Po vyndání z trouby necháme 15 minut odstát.
06.Kachní prsa před podáváním rozpečeme dokřupava a poté je nakrájíme na plátky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT