Vepřové soté s kuřecími játry a zeleninou

play Přehrát video recept
Vepřové soté s kuřecími játry a zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Tohle jídlo hravě zasytí klidně i celou rodinu. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na směs vepřového masa a kuřecích jater společně s restovanou zeleninou. Právě kombinace masa a jater dodává tomuto receptu skvělou chuť, zelenina – rajčata, papriky a lahůdková cibulka – zase objem, díky kterému nakrmíte i ty nejhladovější strávníky. Marcel Ihnačák zvolil jako přílohu rýži, ale určitě si pochutnáte i třeba na opékaných bramborách nebo domácích hranolkách.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 500 g jasmínové rýže Golden Sun
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 800 g vepřové pečeně v celku Řezníkova čerstvá porce
  • 200 g kuřecích jater Řezníkova čerstvá porce
  • 5 × stroužků česneku
  • 1 × pálivá paprička
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 150 g cherry rajčátek
  • 2 × červené pálivé papriky
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • čerstvý rozmarýn
  • 50 g másla Pilos
  • 1 × lžíce mleté sladké papriky Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 734 kJ / 1 132 kcal

Bílkoviny

67,70 g

Tuky

45,90 g

Vláknina

3,80 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

108,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do menšího hrnce s rozehřátým olejem nasypeme rýži, osolíme a za občasného míchání krátce restujeme. Potom zalijeme vroucí vodou asi 1 cm nad povrch rýže, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C přibližně na 10–15 minut. Během pečení ji promícháme. Hotovou ji v zavřené troubě necháme dojít.

02.Očištěnou pečeni nakrájíme na tenké nudličky a játra na menší kousky. Zprudka restujeme v pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme česnek a pálivou papričku nakrájené na plátky. Jakmile se maso zatáhne, osolíme a opepříme. Do pánve vložíme cherry rajčátka překrojené na poloviny, papriky na větší kusy a bílé časti lahůdkových cibulek na plátky. Ochutíme nasekaným rozmarýnem a za občasného míchání opékáme, dokud zelenina nezměkne. Potom přidáme máslo, přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme, podlijeme trochou vody a na mírném plameni krátce povaříme.

Servírování:

03.Vepřové soté podáváme s jasmínovou rýží posypané nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo