Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Tohle jídlo hravě zasytí klidně i celou rodinu. Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil recept na směs vepřového masa a kuřecích jater společně s restovanou zeleninou. Právě kombinace masa a jater dodává tomuto receptu skvělou chuť, zelenina – rajčata, papriky a lahůdková cibulka – zase objem, díky kterému nakrmíte i ty nejhladovější strávníky. Marcel Ihnačák zvolil jako přílohu rýži, ale určitě si pochutnáte i třeba na opékaných bramborách nebo domácích hranolkách.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 734 kJ / 1 132 kcal
Bílkoviny
67,70 g
Tuky
45,90 g
Vláknina
3,80 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
108,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do menšího hrnce s rozehřátým olejem nasypeme rýži, osolíme a za občasného míchání krátce restujeme. Potom zalijeme vroucí vodou asi 1 cm nad povrch rýže, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C přibližně na 10–15 minut. Během pečení ji promícháme. Hotovou ji v zavřené troubě necháme dojít.
02.Očištěnou pečeni nakrájíme na tenké nudličky a játra na menší kousky. Zprudka restujeme v pánvi s rozehřátým olejem. Přidáme česnek a pálivou papričku nakrájené na plátky. Jakmile se maso zatáhne, osolíme a opepříme. Do pánve vložíme cherry rajčátka překrojené na poloviny, papriky na větší kusy a bílé časti lahůdkových cibulek na plátky. Ochutíme nasekaným rozmarýnem a za občasného míchání opékáme, dokud zelenina nezměkne. Potom přidáme máslo, přisypeme mletou papriku, krátce orestujeme, podlijeme trochou vody a na mírném plameni krátce povaříme.
03.Vepřové soté podáváme s jasmínovou rýží posypané nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT