Kuchyně
Mexická
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Připravte si dokonalé ragú z krkovice s kukuřicí a fazolemi podle Romana Pauluse. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 695 kJ / 644 kcal
Bílkoviny
37,80 g
Tuky
34,90 g
Vláknina
7,70 g
Sůl
2,10 g
Sacharidy
49,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytou a osušenou vepřovou krkovičku nakrájíme na asi 1 cm silné nudle. Osolíme, opepříme a opékáme na rozpálené pánvi bez přidání oleje dozlatova. Zatímco se maso opéká, v hluboké pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Přidáme 4 lžíce rajčat z konzervy, osolíme a opepříme. Chvíli dusíme a podlijeme vepřovým vývarem. Přidáme bobkové listy, pálivou papričku nakrájenou na kolečka, sterilovanou kukuřici a fazole. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme podle potřeby přilít vepřový vývar. Na závěr přidáme orestovanou krkovičku a vaříme 5 - 10 minut doměkka.
02.Omyté neoloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut do poloměkka. Scedíme, rozřízneme na poloviny a opečeme z obou stran v rozpálené pánvi na troše olivového oleje. Na závěr přidáme lístky čerstvého rozmarýnu.
03.Do hlubokého talíře servírujeme maso s omáčkou, navrch poklademe opečené poloviny brambor a dozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT