Vepřové ragú s fazolemi
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 17×
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 40 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Fazole jsou skvělou přílohou, ochutnejte je ve spojení s vepřovým masem. 

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g vepřových kostek na guláš Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • rostlinný olej Promienna
  • 100 g kostiček slaniny Dulano
  • 1 × malá cibule
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × mrkev
  • 30 g celeru
  • 30 g petržele
  • 50 g bílých fazolí Cornfarm (fazole namáčíme nejlépe přes noc)
  • 0,3 × plechovky krájených loupaných rajčat Nostia
  • 1 × větvička rozmarýnu
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 1 l vepřového nebo silného drůbežího vývaru
  • 1 × hrst listové petržele

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 744 kJ / 418 kcal

Bílkoviny

30,90 g

Tuky

25,20 g

Vláknina

4,80 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

15,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vepřové kostky v misce osolíme, opepříme, promícháme a zprudka opečeme v rozpáleném hrnci kastrol s olejem ze všech stran. Je důležité, aby byl hrnec dobře rozehřátý, jinak by maso pustilo šťávu. Opečené vepřové maso přendáme zpět do misky a do hrnce s výpekem z masa dáme kostičky slaniny a orestujeme. Postupně přidáváme další suroviny – cibuli nakrájenou najemno, česnek na kousky, mrkev, celer a petržel na kostičky. Takto připravený základ restujeme do změknutí 10 až 15 minut.

02.Mezitím uvaříme fazole doměkka (20 až 25 minut), scedíme a odložíme stranou.

03.Do základu přidáme krájená rajčata, větvičku rozmarýnu a bobkové listy. Krátce restujeme a dle potřeby podlijeme vývarem. Když se základ prohřeje, vrátíme opečené kostky do kastrolu. Maso by mělo být vývarem jenom lehce zalité. Ragú dusíme pod pokličkou 45 až 50 minut, průběžně kontrolujeme a podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec přidáme vařené bílé fazole, krátce povaříme a posypeme nasekanou listovou petrželí.

Servírování

04.Vepřové ragú servírujeme v hlubší míse posypané nasekanou petrželkou a ozdobené větvičkou rozmarýnu. Jako příloha jsou vhodné pečené brambory s rozmarýnem nebo čerstvé pečivo, jídlo však můžeme podávat i bez přílohy.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo