Vepřová kýta plněná houbami s cuketou a sušenými rajčaty

play Přehrát video recept
Vepřová kýta plněná houbami s cuketou a sušenými rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Nechte se inspirovat Kuchyní Lidlu a připravte si recept Romana Pauluse vepřovou kýtu plněnou houbami s cuketou a sušenými rajčaty podávanou s bramborovou kaší.

Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Vepřová kýta

  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 250 g žampionů
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce listové petržele
  • 4 × vepřové řízky z kýty Řezníkova čerstvá porce
  • řepkový olej Promienna na opečení masa

Zelenina

  • 1 × cuketa
  • 250 g žampionů
  • 100 g pórku
  • 150 g sušených rajčat v oleji Baresa
  • listová petržel

Bramborová kaše

  • 100 ml čerstvého mléka Pilos (obsah tuku 3,5 %)
  • 100 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 400 g brambor
  • 2 × lžíce extra panenského olivového oleje Primadonna

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 720 kJ / 650 kcal

Bílkoviny

44,60 g

Tuky

36,70 g

Vláknina

7,50 g

Sůl

1,90 g

Sacharidy

39,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Vepřová kýta

01.V rozehřáté pánvi s olejem ze sušených rajčat opečeme najemno nakrájené cibuli a česnek, necháme krátce zpěnit, přidáme žampiony nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a restujeme tak dlouho, až se vyrestuje veškerá tekutina. Těsně před dokončením vmícháme nasekanou listovou petržel.

02.Plátky vepřové kýty rozřízneme tzv. na motýlka tak, abychom získali co největší plochu, překryjeme fólii a naklepeme. Osolíme, opepříme, maso potřeme připravenou houbovou nádivkou, zarolujeme a svážeme provázkem. Jednotlivé rolády opečeme v rozehřáté pánvi s řepkovým olejem ze všech stran. Poté ještě pečeme 8 – 10 minut pod pokličkou na mírný plamen, aby se dobře propekly, ale nevysušily. Poté plamen stáhneme a maso necháme pod pokličkou odpočinout. Po upečení odstraníme provázek.

Zelenina

03.V rozehřáté pánvi s olejem ze sušených rajčat orestujeme cuketu a žampiony nakrájené na větší kusy, osolíme, opepříme a přidáme pórek nakrájený na kolečka a sušená rajčata nakrájená na menší kousky. Krátce orestujeme a přidáme nasekanou listovou petržel.

Bramborová kaše

04.Brambory uvaříme doměkka a propasírujeme. V hrnci přivedeme k varu mléko a smetanu, přidáme ještě teplé propasírované brambory, zamícháme, přilijeme olivový olej a osolíme.

Servírování

05.Vepřové rolády nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a bramborovou kaší. Celý pokrm zakápneme výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo