Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Pokročilý
Nechte se inspirovat Kuchyní Lidlu a připravte si recept Romana Pauluse vepřovou kýtu plněnou houbami s cuketou a sušenými rajčaty podávanou s bramborovou kaší.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 720 kJ / 650 kcal
Bílkoviny
44,60 g
Tuky
36,70 g
Vláknina
7,50 g
Sůl
1,90 g
Sacharidy
39,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřáté pánvi s olejem ze sušených rajčat opečeme najemno nakrájené cibuli a česnek, necháme krátce zpěnit, přidáme žampiony nakrájené na kostičky, osolíme, opepříme a restujeme tak dlouho, až se vyrestuje veškerá tekutina. Těsně před dokončením vmícháme nasekanou listovou petržel.
02.Plátky vepřové kýty rozřízneme tzv. na motýlka tak, abychom získali co největší plochu, překryjeme fólii a naklepeme. Osolíme, opepříme, maso potřeme připravenou houbovou nádivkou, zarolujeme a svážeme provázkem. Jednotlivé rolády opečeme v rozehřáté pánvi s řepkovým olejem ze všech stran. Poté ještě pečeme 8 – 10 minut pod pokličkou na mírný plamen, aby se dobře propekly, ale nevysušily. Poté plamen stáhneme a maso necháme pod pokličkou odpočinout. Po upečení odstraníme provázek.
03.V rozehřáté pánvi s olejem ze sušených rajčat orestujeme cuketu a žampiony nakrájené na větší kusy, osolíme, opepříme a přidáme pórek nakrájený na kolečka a sušená rajčata nakrájená na menší kousky. Krátce orestujeme a přidáme nasekanou listovou petržel.
04.Brambory uvaříme doměkka a propasírujeme. V hrnci přivedeme k varu mléko a smetanu, přidáme ještě teplé propasírované brambory, zamícháme, přilijeme olivový olej a osolíme.
05.Vepřové rolády nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a bramborovou kaší. Celý pokrm zakápneme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT