Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
50 min.
Obtížnost
Pokročilý
Vepřová krkovice se dá připravit na mnoho způsobů a každý z nich chutná skvěle! Vyzkoušejte tentokrát recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který natočil video návod se speciálním hostem. Naučíte se, jak opéct vepřovou krkovici na grilu a jak k tomu připravit skvělou omáčku z červené cibule a borůvkového džemu. Nakonec si jako přílohu nachystáte skvělé a hlavně jednoduché brambory pečené v alobalu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 328 kJ / 796 kcal
Bílkoviny
34,50 g
Tuky
52,40 g
Vláknina
6,30 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
49,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Těsně před grilováním omyjeme brambory ve slupce a uvaříme je v celku. Každou bramboru osolíme, opepříme, přidáme nasekaný rozmarýn, olej a lžíci másla. Každou z nich pečlivě zabalíme do alobalu a grilujeme do změknutí.
02.Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmahneme ji v malém hrnci na oleji. Přidáme nasekané stroužky česneku, sůl a pepř. Když je cibule dozlatova, přidáme větvičku rozmarýnu, lžíci másla, džem a šťávu z poloviny citronu. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
03.Plátky masa naklepeme pod fólií. Osolíme, opepříme, posypeme nasekanými lístky rozmarýnu a čtyřmi stroužky česneku. Krkovice položíme na sebe a důkladně přitlačíme, aby se okořenily. Grilujeme z obou stran dozlatova přibližně 6 minut. Po upečení je pokapeme několika kapkami citronové šťávy a necháme chvíli odpočinout.
04.Omytý a osušený polníček smícháme s nakrájenými rajčaty, solí, pepřem, olejem a šťávou z poloviny citronu.
05.Grilovanou krkovici polijeme omáčkou a podáváme se salátem a rozpůlenými grilovanými bramborami, které osolíme a opepříme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT