Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Začátečník
Na stránkách kuchynelidlu.cz najdete mnoho tipů na sváteční oběd. Roman Paulus Vám doporučuje uzenou krkovici s bramborovo-cibulovým pyré a salátem z červeného zelí.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 341 kJ / 799 kcal
Bílkoviny
46,50 g
Tuky
46,50 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
8,10 g
Sacharidy
50,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krkovici vložíme do pekáče. Z dijonské hořčice, medu a sójové omáčky připravíme marinádu a přelijeme jí krkovici. Do misky, ve které jsme připravovali marinádu, nalijeme trochu vody a krkovici podlijeme. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme pomalu asi 1 hodinu. V průběhu pečení podléváme, ke konci pečení už pouze přeléváme krkovici marinádou, aby na povrchu zkaramelizovala.
02.Cibuli nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji dosklovata. Podlijeme vývarem, zmírníme plamen a dusíme doměkka. Jakmile se vývar vyvaří, přidáme trochu cukru, který necháme zkaramelizovat, opepříme a osolíme. Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme orestovanou cibuli a smetanu a promícháme.
03.Zelí nakrájíme na nudličky, přilijeme trochu červeného vinného octa, osolíme, opepříme, přilijeme trochu oleje, přidáme cukr, kmín a strouhaný křen. Dobře promícháme a necháme krátce odležet.
04.Pečenou krkovici nakrájíme na plátky, podáváme s bramborovo-cibulovým pyré a zelným salátem přelité trochou marinády.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT