Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 233 kJ / 773 kcal
Bílkoviny
45,50 g
Tuky
34,80 g
Vláknina
1,50 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
34,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Husí prsa vykostíme, nakrájíme na kůži tak, aby vznikly kostičky a naložíme přes noc do whiskey.
02.Druhý den maso osolíme z obou stran a opepříme na straně masa. Přidáme také lístky rozmarýnu a pomalu vypékáme v rozehřáté pánvi na straně kůže, abychom získali křupavou kůži. Vypečené sádlo průběžně sléváme a použijeme později na paštiku.
03.Poté maso otočíme, krátce zatáhneme na druhé straně a podle velikosti prsa dopečeme v troubě, rozehřáté na 160 °C 6–8 minut. Necháme odležet a lehce vychladnout.
04.Smícháme výpek z husy s olivovým olejem tak, abychom získali 100 ml. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, orestujeme na polovině smíchaného oleje, přidáme pálivou papričku a lístky tymiánu. Po chvilce i očištěná játra, pepř, sůl a restujeme. Přilijeme portské a povaříme. Vše rozmixujeme a postupně doléváme druhou polovinu oleje.
05.Můžeme podávat okamžitě teplé, nebo uskladníme v lednici.
06.Na opečený plátek chleba, naneseme bohatou vrstvu paštiky, na kterou rozložíme plátky pečených husích prsou. Dochutíme zkaramelizovanou červenou cibulí (v pánvi zkaramelizujeme cukr, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a krátce podusíme v portském víně) a zelenými kolečky lahůdkové cibulky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT