Špagety s masovými kuličkami a hlívou

play Přehrát video recept
Špagety s masovými kuličkami a hlívou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Těstovinové recepty mají jednu velkou výhodu – kromě toho, že jsou chutné, jsou i za chvilku hotové. To beze sporu platí i o jednoduchých špagetách s masovými kuličkami a hlívou ústřičnou podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. V přehledném video návodu zjistíte, jak připravit krůtí kuličky z mletého masa i jak k nim uvařit snadnou smetanovou omáčku, kde hrají hlavní roli houby, pórek a česnek. A také bílé víno! Toho ale budete potřebovat jen jednu deci, tak si zbytek můžete dopřát v podobě skleničky po dobré večeři.

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g špaget Combino
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 300 g mletého krůtího masa
  • 5 × stroužků česneku
  • čerstvý nebo sušený tymián
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g hlívy ústřičné
  • ½ pórku
  • 100 ml bílého suchého vína Soave
  • 200 g šlehačky Deluxe Pilos (40 % tuku)
  • 30 g strouhaného parmezánu Parmigiano Reggiano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 723 kJ / 1 129 kcal

Bílkoviny

53,50 g

Tuky

66,80 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

70,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a špagety uvaříme podle návodu na obalu.

02.Mezitím v misce smícháme maso, nastrouhaný nebo najemno nasekaný jeden stroužek česneku, tymián, sůl, pepř a olej. Ze směsi tvarujeme malé kuličky, které opékáme v rozehřáté pánvi s olejem. Postupně přidáváme na menší kousky nakrájenou hlívu, najemno nasekanou polovinu bílé části pórku a nadrobno nakrájené zbylé čtyři stroužky česneku. Podle potřeby pokapeme olejem a ochutíme tymiánem. Vše spolu opékáme přibližně 7 minut.

03.Potom podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Následně přilijeme šlehačku, dochutíme solí, pepřem a necháme krátce prohřát. Na závěr odstavíme a přimícháme scezené uvařené špagety.

04.Špagety s masovými koulemi servírujeme v hluboké talíři posypané strouhaným parmezánem a nadrobno nasekanou zbylou bílou častí pórku.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo