Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 723 kJ / 1 129 kcal
Bílkoviny
53,50 g
Tuky
66,80 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
70,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a špagety uvaříme podle návodu na obalu.
02.Mezitím v misce smícháme maso, nastrouhaný nebo najemno nasekaný jeden stroužek česneku, tymián, sůl, pepř a olej. Ze směsi tvarujeme malé kuličky, které opékáme v rozehřáté pánvi s olejem. Postupně přidáváme na menší kousky nakrájenou hlívu, najemno nasekanou polovinu bílé části pórku a nadrobno nakrájené zbylé čtyři stroužky česneku. Podle potřeby pokapeme olejem a ochutíme tymiánem. Vše spolu opékáme přibližně 7 minut.
03.Potom podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Následně přilijeme šlehačku, dochutíme solí, pepřem a necháme krátce prohřát. Na závěr odstavíme a přimícháme scezené uvařené špagety.
04.Špagety s masovými koulemi servírujeme v hluboké talíři posypané strouhaným parmezánem a nadrobno nasekanou zbylou bílou častí pórku.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT