Špagety s krůtím masem, česnekem a parmazánem

play Přehrát video recept
Špagety s krůtím masem, česnekem a parmazánem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Špagety jsou ideální rychlý oběd nebo večeře a připravovat se dají v takřka tisícovce variantách. Jednu z nich tentokrát nachystal i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který vás provede receptem na špagety s mletým krůtím masem. Naučíte se připravovat masovou směs, do které přijde kromě krůtího i česnek, lahůdková cibulka, chilli paprička a vaše oblíbené bylinky. Pak už stačí jen uvařit špagety al dente a rychle zavolat všechny ke stolu!

Tagy

Do 30 minut

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 300 g krůtí mleté maso Řezníkova čerstvá porce
  • 3 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × pálivá paprička
  • 50 g máslo Pilos
  • 1 × citron (šťáva)
  • čerstvá pažitka
  • čerstvá listová petržel
  • 200 g špagety Combino
  • 50 g parmazán Parmigiano Reggiano Italliamo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 856 kJ / 442 kcal

Bílkoviny

26,60 g

Tuky

20,50 g

Vláknina

2,10 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

38,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme mleté maso, přidáme na plátky nasekaný česnek a ochutíme solí a pepřem. Přihodíme na kolečka nakrájené bílé části lahůdkové cibulky, nasekanou pálivou papričku bez semínek, promícháme a opět restujeme. Jakmile maso získá zlatou barvu, přidáme máslo a dochutíme podle potřeby. Před koncem do směsi přilijeme citronovou šťávu, necháme přejít varem a na závěr doplníme nasekanými bylinkami a zelenou částí lahůdkové cibulky.

02.Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a scezené přimícháme k masové směsi.

03.Špagety s krůtím masem servírujeme v hlubokém talíři posypané nastrouhaným parmazánem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo