Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Špagety jsou ideální rychlý oběd nebo večeře a připravovat se dají v takřka tisícovce variantách. Jednu z nich tentokrát nachystal i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který vás provede receptem na špagety s mletým krůtím masem. Naučíte se připravovat masovou směs, do které přijde kromě krůtího i česnek, lahůdková cibulka, chilli paprička a vaše oblíbené bylinky. Pak už stačí jen uvařit špagety al dente a rychle zavolat všechny ke stolu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 856 kJ / 442 kcal
Bílkoviny
26,60 g
Tuky
20,50 g
Vláknina
2,10 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
38,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme mleté maso, přidáme na plátky nasekaný česnek a ochutíme solí a pepřem. Přihodíme na kolečka nakrájené bílé části lahůdkové cibulky, nasekanou pálivou papričku bez semínek, promícháme a opět restujeme. Jakmile maso získá zlatou barvu, přidáme máslo a dochutíme podle potřeby. Před koncem do směsi přilijeme citronovou šťávu, necháme přejít varem a na závěr doplníme nasekanými bylinkami a zelenou částí lahůdkové cibulky.
02.Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a scezené přimícháme k masové směsi.
03.Špagety s krůtím masem servírujeme v hlubokém talíři posypané nastrouhaným parmazánem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT