Sledi se strouhanými jablky

Sledi se strouhanými jablky
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si netradiční, ale zato sváteční pokrm - sledě s jablky. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 5 × sleďových filetů Bismarck Nautica
  • 2 × jablka
  • 0,25 × šťáva ze citronu
  • 200 ml zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 1 × lžička cukru krystal Castello
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

646 kJ / 155 kcal

Bílkoviny

6,00 g

Tuky

10,60 g

Vláknina

1,10 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

10,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Potřebujeme

  • struhadlo

Postup

01.Sledě omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

02.Omytá jablka oloupeme, nastrouháme nahrubo a pokapeme šťávou z citronu. Vmícháme zakysanou smetanu a cukr a dle chuti osolíme a opepříme.

03.Do servírovací mísy vrstvíme střídavě sledě a jablkovou směs. Takto naložené sledě dáme do lednice na pár hodin odpočinout.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo