Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Profesionál
Ochutnejte skvělou roštěnou na víně podle Romana Pauluse s nevšední přílohou v podobě hrachové kaše. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 308 kJ / 552 kcal
Bílkoviny
43,20 g
Tuky
22,50 g
Vláknina
10,90 g
Sůl
4,80 g
Sacharidy
32,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z masa odřízneme horní šlachu s tukovým krytím, přes fólii naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, naplníme 100 g kořenové zeleniny nakrájené na nudličky a zarolujeme. Závitky svážeme kuchyňským provázkem a opečeme v rozehřáté pánvi s rostlinným olejem ze všech stran. Opečené závitky vyndáme, přilijeme trochu oleje a dozlatova orestujeme 200 g kořenové zeleniny nakrájené na kostičky. Poté přidáme cibuli nakrájenou najemno a restujeme dozlatova. Přidáme protlak, opětovně restujeme, podlijeme vínem a necháme provařit. Divoké koření svážeme do plátýnka a vložíme do omáčky. Závitky i s výpekem vrátíme zpět do pánve, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Můžeme vložit i do trouby a dusit při 160 °C 1,5 - 2 hodiny.
02.Po změknutí vyjmeme maso a sáček s bylinkami, do omáčky přidáme máslo na zjemnění a necháme rozpustit. Z masa odstraníme provázek.
03.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Jakmile se zelenina zpění, přidáme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nakrájený na plátky. Přidáme namočený hrách, podlijeme vývarem, opepříme (nesolíme) a vaříme doměkka. Jakmile hrách změkne, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, osolíme, přilijeme trochu olivového oleje a rozmixujeme.
04.Roštěnou podáváme nakrájenou na plátky s hrachovou kaší a omáčkou se zeleninou. Dozdobíme snítkou listové petržele.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT