Roštěná na víně
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Ochutnejte skvělou roštěnou na víně podle Romana Pauluse s nevšední přílohou v podobě hrachové kaše. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Na víně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Roštěná

  • 4 × plátky roštěné Řezníkova čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 × lžička francouzské dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • rostlinný olej Promienna na opečení
  • 50 g cibule
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • 300 ml červeného vína Bordeaux Empereur
  • 5 × bobkových listů Mikado
  • 10 kuliček nového koření Mikado
  • 10 kuliček celého černého pepře Mikado
  • 400 ml silného hovězího vývaru
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • listová petržel na ozdobu

Hrachová kaše

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 1 × cibule
  • 5 × stroužků česneku
  • 100 g žlutého loupaného hrachu Cornfarm (namáčíme asi 1 hodinu)
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 1 × citron (kůra)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 308 kJ / 552 kcal

Bílkoviny

43,20 g

Tuky

22,50 g

Vláknina

10,90 g

Sůl

4,80 g

Sacharidy

32,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Roštěná

01.Z masa odřízneme horní šlachu s tukovým krytím, přes fólii naklepeme na tenké plátky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, naplníme 100 g kořenové zeleniny nakrájené na nudličky a zarolujeme. Závitky svážeme kuchyňským provázkem a opečeme v rozehřáté pánvi s rostlinným olejem ze všech stran. Opečené závitky vyndáme, přilijeme trochu oleje a dozlatova orestujeme 200 g kořenové zeleniny nakrájené na kostičky. Poté přidáme cibuli nakrájenou najemno a restujeme dozlatova. Přidáme protlak, opětovně restujeme, podlijeme vínem a necháme provařit. Divoké koření svážeme do plátýnka a vložíme do omáčky. Závitky i s výpekem vrátíme zpět do pánve, podlijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka. Můžeme vložit i do trouby a dusit při 160 °C 1,5 - 2 hodiny.

02.Po změknutí vyjmeme maso a sáček s bylinkami, do omáčky přidáme máslo na zjemnění a necháme rozpustit. Z masa odstraníme provázek.

Hrachová kaše

03.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Jakmile se zelenina zpění, přidáme cibuli nakrájenou na menší kousky a česnek nakrájený na plátky. Přidáme namočený hrách, podlijeme vývarem, opepříme (nesolíme) a vaříme doměkka. Jakmile hrách změkne, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, osolíme, přilijeme trochu olivového oleje a rozmixujeme.

Servírování

04.Roštěnou podáváme nakrájenou na plátky s hrachovou kaší a omáčkou se zeleninou. Dozdobíme snítkou listové petržele.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo