Roláda z vepřové pečeně s restovanými batáty a čočkou

play Přehrát video recept
Roláda z vepřové pečeně s restovanými batáty a čočkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Čočka na Nový rok nesmí chybět. Zapomeňte na párky a upečte si neodolatelnou roládu z vepřové pečeně, plněnou sušenými rajčaty. 

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečeně

  • 1 kg vepřové pečeně bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
  • 50 g sušených rajčat v olivovém oleji Baresa
  • 2 × lžíce strouhaného sýru Grana Padano
  • 1 × hrst čerstvé listové petržele
  • 1 × hrst čerstvého tymiánu
  • bio extra panenský olivový olej Primadona
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce francouzské dijonské hořčice Kania
  • 2 × lžíce nasekaného zázvoru
  • 2 × lžíce květového medu
  • 500 ml tmavého piva
  • čerstvý rozmarýn
  • 15 × stroužků česneku

Příloha

  • 1 × vanička žampiónů
  • 600 g batátů
  • 50 g šalotky
  • 150 g vařené čočky Campo Largo
  • 2 × lahůdkové cibulky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 335 kJ / 1 036 kcal

Bílkoviny

79,80 g

Tuky

47,10 g

Vláknina

10,50 g

Sůl

3,40 g

Sacharidy

64,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pečeně:

01.Maso rozřízneme na velký plát, překryjeme fólií a naklepeme.

02.Scezená rajčata nakrájíme na větší kusy, sýr nastrouháme, bylinky nasekáme nahrubo, vše rozmixujeme a získáme tak hrubou pastu, kterou můžeme naředit olivovým olejem pro snazší mixování.

03.Maso osolíme, opepříme, potřeme do dvou třetin hořčicí a připravenou pastou. Zarolujeme, svážeme provázkem a dáme do pekáče. Před pečením ještě jednou osolíme, posypeme sekaným zázvorem, zakápneme medem, podlijeme černým pivem, přidáme pár větviček čerstvého rozmarýnu a tymiánu, celé stroužky česneku a přikryjeme alobalem.

04.Pečeme při 160 °C do měkka (asi 1 hodinu pod alobalem, pak alobal sundáme a asi 1 hodinu dopékáme), v průběhu pečení podléváme výpekem. Před podáváním zbavíme provázku.

05.Výpek z hotového masa přecedíme přes sítko (česnek můžeme propasírovat) a krátce svaříme.

Příloha:

06.Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a povaříme v osolené vodě do měkka, scedíme. Čočku uvaříme podle návodu.

07.V pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme očištěné žampióny nakrájené na čtvrtky. Po chvilce přidáme předvařené batáty, nahrubo nakrájenou šalotku, nakonec vařenou čočku a lahůdkovou cibulku nakrájenou na kolečka. Podáváme s naporcovanou pečenou roládou, česnekem a svařenou omáčkou, kterou můžeme dát do mističky zvlášť.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo