Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 952 kJ / 466 kcal
Bílkoviny
42,10 g
Tuky
28,60 g
Vláknina
2,60 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
10,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Špenát smícháme s orestovanou cibulkou, osolíme, opepříme a vychladíme.
02.Vepřovou kýtu rozřízneme tak, abychom získali velký plát, přikryjeme potravinovou fólií a naklepeme.
03.Naklepané maso opepříme, osolíme, poklademe na něj plátky Schwarzwaldské šunky,
04.poté připravený špenát, zarolujeme a stáhneme provázkem. Připravenou roládu přendáme do pekáče, znovu osolíme a opepříme, přidáme nasekané bylinky, oloupané stroužky česneku, podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme pomalu v troubě při 150 °C do měkka asi 2 hodiny, celou dobu zakryté.
05.V rozpálené pánvi s rostlinným olejem orestujeme žampióny nakrájené na čtvrtky, přidáme máslo, kmín a najemno nakrájenou šalotku. Podlijeme vínem, necháme provařit, přidáme vývar a vaříme asi 5 minut. Následně přilijeme smetanu a vaříme do požadované hustoty.
06.Omáčku ochutíme šťávou z masa, zredukujeme na potřebnou hustotu s podáváme. Jakmile bude masová roláda upečená, tak do omáčky můžeme přidat i výpek z pekáče.
07.Jako přílohu podáváme vařený bulgur (uvaříme dle návodu), dochucený velkým množstvím nasekaných čerstvých bylinek (listové petržele a bazalky) s trochou olivového oleje. Roládu zbavíme provázku a nakrájíme na plátky. Na talíř servírujeme porci ochuceného bulguru, plátky rolády přelité trochou omáčky a ozdobené lístky čerstvé bazalky. Větší část houbové omáčky podáváme v mističce zvlášť.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT