Roláda z krůtích prsou s bylinkami a houbami

play Přehrát video recept
Roláda z krůtích prsou s bylinkami a houbami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept Romana Pauluse na krůtí roládu se špenátovou omáčkou. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

Suroviny

  • 600 g krůtích prsou v celku Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Krémový špenát se žampiony

  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • rostlinný olej Promienna
  • 200 g žampionů
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 200 g čerstvého špenátu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 852 kJ / 443 kcal

Bílkoviny

48,60 g

Tuky

26,30 g

Vláknina

2,40 g

Sůl

0,20 g

Sacharidy

9,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Roláda z krůtích prsou

01.Omytá a osušená krůtí prsa očistíme. Asi 150 g masa odložíme na přípravu masové nádivky - nakrájíme ho na malé kousky a dáme na chvíli do mrazáku vychladit (maso nesmí zmrznout). Vychlazené krůtí maso přendáme do sekacího mixéru, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka. Přidáme nahrubo nasekanou petrželku, 75 ml smetany a rozmixujeme. Po chvíli přidáme dalších 75 ml smetany a rozmixujeme. Zbytek krůtích prsou nakrájíme na větší plátky, které naklepeme (do tvaru obdélníku). Plátky masa položíme každý samostatně na dostatečně velký kus potravinové fólie, osolíme a opepříme. Masovou náplň natřeme po délce na polovinu plátku. Pomocí fólie svineme do tvaru rolády a oba konce fólie důkladně uzavřeme. Každou roládu zabalíme ještě do alobalu a důkladně uzavřeme. Rolády vaříme ve větším hrnci s vodou (měla by mít teplotu 95 °C) asi 25 minut. Rolády vyjmeme z vody, opatrně rozbalíme a nakrájíme na kolečka.

Krémový špenát se žampiony

02.Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme v rozehřáté pánvi na troše oleje. Po chvíli přidáme žampiony nakrájené na menší kousky a osolíme. Po orestování surovin dozlatova podlijeme 100 ml smetany a necháme zredukovat (zhoustnout). Přidáme oblanšírovaný (krátce spařený v horké vodě) a vyždímaný špenát. Promícháme a stáhneme z ohně.

Servírování

03.Do středu talíře naservírujeme porci krémového špenátu se žampiony. Na něj položíme 3 kolečka krůtí rolády.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo