Restovaný bůček na česneku s červenou řepou a houbami

play Přehrát video recept
Restovaný bůček na česneku s červenou řepou a houbami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pečený vepřový bok zná patrně každý, ale už jste vyzkoušeli restovaný bůček? Přesně tento recept připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se, jak samotný bůček připravit na restování od správného očištění až po naporcování a naklepání. Pochutnáte si na něm s hrubozrnnou hořčicí, rozmarýnem a žampiony s červenou řepou v podobě skvělé přílohy. Nakonec zvládnete namíchat i skvělý křenový dip, který celý recept příjemně doplní.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bůček

  • 750 g vepřového bůčku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 250 g vařené červené řepy
  • 2 × lžíce hrubozrnné hořčice Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 100 g hnědých žampionů
  • 50 × stroužků česneku
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 1 × chléb
  • 1 × hrst rukoly
  • ½ citronu (šťáva)

Křenový dip

  • 200 g zakysané smetany Pilos
  • 100 g sterilizovaného křenu Kania
  • 1 × hrst sekané pažitky
  • ½ citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 546 kJ / 1 565 kcal

Bílkoviny

33,60 g

Tuky

119,90 g

Vláknina

10,80 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

80,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z bůčku odřízneme kůži. Nakrájíme ho na plátky, které pod fólií naklepeme. Osolíme, opepříme a restujeme v rozpálené grilovací pánvi.

02.V druhé rozehřáté pánvi s olejem opékáme na menší kousky nakrájenou předvařenou řepu. Osolíme a opepříme. 

03.Jakmile je maso z jedné strany zlatohnědé, obrátíme ho, potřeme hořčicí a posypeme nasekanými lístky rozmarýnu. Do pánve přidáme žampiony nakrájené na menší kousky, čtyři stroužky česneku na plátky a sůl.

04.Opečený bůček přendáme i s žampiony do poloviny zapékací mísy. K výpeku do pánve přilijeme 100 ml vína. Chvíli povaříme, aby se z něj odpařil alkohol a nalijeme na maso. 

05.Řepu také podlijeme 100 ml vína a počkáme, dokud se neodpaří. Potom ji dáme do druhé poloviny zapékací mísy a s masem dopékáme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut. Přikryjeme alobalem a necháme dojít. 

Křenový dip:

06.Všechny suroviny promícháme a dochutíme solí a pepřem. 

07.Krajíce chleba opečeme v rozehřáté pánvi s olejem do křupava. Jednu stranu potřeme stroužkem česneku.

08.Rukolu ochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem a olejem.

Servírování:

09.Na talíř rozložíme nejprve rukolu a potom řepu. Na vrch položíme vepřový bůček i s houbami a přelijeme výpekem. Podáváme s opečeným krajícem chleba a křenovým dipem, který servírujeme v samostatné misce.    

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo