Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Existuje snad něco lepšího, než je pizza? Šéfkuchař Marcel Ihnačák se na to pokusil přijít a připravil recept na originální „pizza burger“, tedy dvojitou pizzu plnou těch nejlepších surovin a samozřejmě i mletého masa, jak se to u správného burgeru sluší a patří. Naučíte se připravit i vlastní kynuté pizza těsto, které využijete jak v tomto receptu, tak ve spoustě dalších. Navíc zjistíte i čím vším tuto bombu naplnit, abyste si pořádně pochutnali.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
7 202 kJ / 1 721 kcal
Bílkoviny
86,60 g
Tuky
80,80 g
Vláknina
11,70 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
155,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Droždí rozdrobíme do misky, přisypeme cukr, zalijeme teplou vodou a promícháme. Kvásek necháme přibližně 5 minut pracovat.
02.Mouku nasypeme do mísy, přilijeme vzejitý kvásek, osolíme a pokapeme olejem. Ručně nebo v robotu vymícháme hladké těsto, které je elastické a odlepuje se od stěn misky.
03.Tip: Podle potřeby můžeme přidat mouku nebo vodu.
04.Z těsta vypracujeme bochník, který vrátíme zpět do misky, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi půlhodinu.
05.Nakynuté těsto přendáme na pomoučněnou desku a rozdělíme na 4 části. Z každé části vyformujeme bochník, který ještě necháme pod utěrkou 7 minut nakynout.
06.Všechny suroviny spolu promícháme.
07.Maso ochutíme solí, pepřem a nastrouhaným stroužkem česneku. Přidáme olej a jednu najemno nasekanou papričku, kterou jsme zbavili semínek. Z masa vytvarujeme tenké placky s průměrem asi 20 cm.
08.Tip: Placky musí být tenké a velké, aby po upečení nezůstali syrové a protože se během pečení scvrkne.
09.Bochníky těsta vyválíme a ponatahujeme do tvaru kruhu s průměrem 20 cm. Na plech uložíme dva kruhy cesta. Jeden potřeme rajčatovým základem a na základ uložíme plát masa. Druhý posypeme nahrubo strouhaným ementálem a špetkou oregana. Pečeme v troubě rozpálené na nejvyšší teplotu, při 250 °C přibližně 8 minut (podle tloušťky těsta).
10.Mezitím cibuli, rajčata a pálivou papričku nakrájíme na tenké plátky.
11.Na čerstvě upečenou pizzu s rajčatovým základem a masem položíme cibuli, rajčata, papričku a salát. Přikryjeme sýrovou pizzou a překrojíme na polovinu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT