Pita s trhaným hovězím masem a nakládanou červenou cibulí

play Přehrát video recept
Pita s trhaným hovězím masem a nakládanou červenou cibulí
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Řecká

počet porcí

Počet porcí

6 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pokud rádi pečete maso, zkuste si to tentokrát trochu ozvláštnit a po upečení ho natrhat. Uvidíte, že tak dosáhnete docela jiného chuťového zážitku. Jako inspiraci můžete použít recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil trhanou hovězí plec na pita chlebu. Kromě samotného masa se naučíte připravit i omáčku s červeným vínem, se kterou se hovězí plec bude péct. Zatímco bude maso v troubě, zvládnete naložit červenou cibuli s bazalkou a opéct pita chléb, na kterém se bude trhané hovězí nakonec podávat.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 6 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg hovězí plec Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 70 g vepřové sádlo Pikok
  • 4 × červená cibule
  • 6 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × snítka čerstvý rozmarýn
  • 4 × bobkový list Kania
  • 6 × kulička nové koření
  • 150 ml červené suché víno
  • 800 g krájená rajčata z konzervy Baresa
  • 1 × bio pomeranč (kůra)
  • 1 × bio citron (kůra + šťáva)
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × snítka čerstvá bazalka
  • 6 × pita chleba
  • 1 × hrst rukola

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 289 kJ / 789 kcal

Bílkoviny

44,10 g

Tuky

37,00 g

Vláknina

5,10 g

Sůl

3,60 g

Sacharidy

64,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Maso osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s 50 g rozehřátého sádla dozlatova. Přihodíme 3 nadrobno nasekané červené cibule, česnek, pálivou papričku bez semínek a rozmarýn. Maso přendáme na plech.

02.Do základu přidáme 1 zbytek sádla, směs orestujeme, ochutíme bobkovými listy, novým kořením, solí a pepřem. Podlijeme vínem, přidáme rajčata z konzervy, přilijeme vodu podle potřeby a dochutíme pomerančovou a citronovou kůrou. Směs přelijeme na plech k masu. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 120–150 minut.

03.1 cibuli nakrájíme na tenké proužky, osolíme, opepříme, přilijeme olej, šťávu z poloviny citronu, promícháme a ochutíme nakrájenými lístky bazalky. Necháme marinovat.

04.Pity překrojíme na poloviny a opečeme v pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Rukolu ochutíme šťávou z poloviny citronu, olivovým olejem, solí a pepřem. Na opečenou pitu přidáme trhané maso, nakládanou cibuli a rukolový salát. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo