Kuchyně
Řecká
Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pokud rádi pečete maso, zkuste si to tentokrát trochu ozvláštnit a po upečení ho natrhat. Uvidíte, že tak dosáhnete docela jiného chuťového zážitku. Jako inspiraci můžete použít recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil trhanou hovězí plec na pita chlebu. Kromě samotného masa se naučíte připravit i omáčku s červeným vínem, se kterou se hovězí plec bude péct. Zatímco bude maso v troubě, zvládnete naložit červenou cibuli s bazalkou a opéct pita chléb, na kterém se bude trhané hovězí nakonec podávat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 289 kJ / 789 kcal
Bílkoviny
44,10 g
Tuky
37,00 g
Vláknina
5,10 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
64,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s 50 g rozehřátého sádla dozlatova. Přihodíme 3 nadrobno nasekané červené cibule, česnek, pálivou papričku bez semínek a rozmarýn. Maso přendáme na plech.
02.Do základu přidáme 1 zbytek sádla, směs orestujeme, ochutíme bobkovými listy, novým kořením, solí a pepřem. Podlijeme vínem, přidáme rajčata z konzervy, přilijeme vodu podle potřeby a dochutíme pomerančovou a citronovou kůrou. Směs přelijeme na plech k masu. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 120–150 minut.
03.1 cibuli nakrájíme na tenké proužky, osolíme, opepříme, přilijeme olej, šťávu z poloviny citronu, promícháme a ochutíme nakrájenými lístky bazalky. Necháme marinovat.
04.Pity překrojíme na poloviny a opečeme v pánvi s rozehřátým olejem dozlatova. Rukolu ochutíme šťávou z poloviny citronu, olivovým olejem, solí a pepřem. Na opečenou pitu přidáme trhané maso, nakládanou cibuli a rukolový salát.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT